Album kom se posebno radujemo – David Bowie: „Toy“

    01.10.2021.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/10/toy_cover.jpg

    Bowie – izvrstan, harizmatičan, hrabar, kontroverzan, čovek koji je za života prodao više od 140 miliona albuma, igrao se sa notama, stilom, šminkom i kostimima i ostavio neizbrisiv trag u svetu muzike. Dve decenije kasnije od inicijalno planiranog datuma izdavanja njegovog albuma “Toy”, to se konačno dešava. Ali za dobre stvari nikada nije kasno, zar ne?

    Na ovom albumu nalaze se novije verzije nekih od njegovih najstarijih pesama i prvobitni plan je bio da ovaj bude nastavak njegovog prethodnog albuma iz 1999. godine „Hours“, ali nakon razmirica sa produkcijskom kućom, to se nije dogodilo.

    Deo albuma je procureo u online svet 2011. godine, a sada će i zvanično biti objavljen i to dan pred njegov rođendan, 7. januara. Bowie bi ove godine napunio 75 godina, a njegovu smrt 2016. mnogi su doživeli kao šok, ne znajući da se dugo borio sa teškom bolešću.

    U maju ove godine nekoliko njegovih singlova koji se do sada nisu našli ni na jednom albumu izdati su pod nazivom “The Width of a Circle”. Na albumu “Toy” naći će se remiks novih pesama i nekoliko starih manje poznatih iz perioda 1964 do 1971. godine, a zvuk je energičan, plahovit i optimističan – suštinski onakav kakav smo od Davida i navikli da čujemo. Do tada, poslušajte deo pesme You’ve Got A Habit Of Leaving koja će se naći na albumu. 

    Saznaj više:
    Povezani članci: