Biti mlad u Srbiji – kroz fotografije. Otvoren je nacionalni foto konkurs, a ovo su uslovi prijave

    30.08.2022.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/08/konkcover.jpg

    Šta znači i kako je – biti mlad, a šta sve to podrazumeva u zemlji u kojoj živimo?

    Delegacija Evropske unije u Srbiji, National Geographic Srbija, Politikin zabavnik i studentska mreža Erazmus pozivaju mlade da učestvuju na konkursu – „Biti mlad u Srbiji“ – za najbolju fotografiju nastalu u Srbiji. Fotografi, ali i svi oni koji bi to želeli da budu, starosti od 15 do 30 godina mogu dokumentovati kako žive mladi ljudi u Srbiji, koji su njihovi ciljevi, aktivnosti, nade, kako se obrazuju, provode i putuju, bave aktivizmom i drugim aktivnostima.

    Ovaj konkurs je je deo događaja koji se organizuju u okviru Evropske godine mladih koja se obeležava ove godine. Konkurs je otvoren za sve mlade fotografe starosti od 15 do 30 godina, s tim da maloletni fotografi moraju obezbediti odobrenje od roditelja ili staratelja; projekte iz sektora omladine, kulture, demokratije i ljudskih prava i socijalne inkluzije, odnosno za projekte koji se bave mladima i inkluzijom mladih, a koje podržava Evropska unija u Srbiji. 

    Fotografije možete dostavite do 20. oktobra 2022. na adresu takmicenje@euinfo.rs. Stručni žiri će odabrati tri najbolje fotografije i pobednike nagraditi vaučerima za kupovinu foto i elektronske opreme. Vrednost prve nagrade iznosi 1000, druge 500, a treće 300 evra. Pobednička fotografija, osim novčane nagrade, biće objavljena u srpskom izdanju časopisa National Geographic, kao i u Politikonom zabavniku, a izložba 20 najboljih fotografija biće održana krajem 2022. Detaljna pravila i uslove učešća u konkursu možete pronaći ovde.

    Saznaj više:
    Povezani članci: