DJ Guy Greber na društvenim mrežama optužen za silovanje

    23.06.2022.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/06/dj_cover.jpg

    Dosta nas u Srbiji je ili čulo za poznatog techno maga sa Ibize Guya Grebera, ili đuskalo na nekom od njegovih gostovanja u našem gradu do zore. Ovih dana, on nije dospeo u žižu javnosti zato što pravi neki novi gig, već je ovaj izraelski DJ i producent optužen da je silovao 28-godišnju devojku na Mikonosu u Grčkoj u julu 2013 godine. Optužba dolazi od Mavi De Mars koja je na Instagramu objavila detaljnu priču o tome šta dogodio se te noći pre devet godina, a sam DJ je brzo odgovorio na optužbe.

    Ona je u ovom postu koji je postao viralan ispričala kako je na ostrvu bila u poseti prijateljima i tokom jedne noći, zatekla se na istoj žurci kao i Guy, kog je poznavala od ranije. Kako tvrdi, ona je u jednom trenutku ostala sama u sobi pokušavajući da napuni telefon, kada joj je on dao drogu za koju ona tvrdi da je bio Rohypnol, stimulativni lek koji je poznat i kao lek za silovanje. Nakon toga kod nje je nastupilo pet sati zamračenja i na kraju se probudila  pored DJ-a sa bolom u donjem delu tela. 

    Iako je podrška Mavi De Mars bila brza i velika, takođe je bila brza izjava Guya Grebera koji je takođe  na Instagramu objavio svoju stranu priče. On uverava da su svi činovi bili sporazumni. Takođe je tvrdio da se Mavi osećala krivom zbog činjenice da je u vezi, a zatim je objavio dokumente o pravnim postupcima koji su preduzeti protiv Mavi, navodeći da je uveren da će „španski sudovi otkriti istinu“ i uveravao je da ima punu podršku MeToo pokreta, hashtag koji je Mavi koristila više puta. 

    Podsetimo da klubovi i žurke moraju biti bezbedni prostori koji su jednako rezervisani i za muškarce i za žene. Evropsko istraživanje u kom je učestvovala i Srbija, „Sexism free night“, pokazalo je da se žene osećaju mnogo nesigurnije u ovim prostorima u odnosu na muškarce, i da su često dovođene u neprijatne situacije neželjenih razgovora i seksualnog uznemiravanja. 

    Saznaj više:
    Povezani članci: