Pretraga

\"Expired Candy\": Prva samostalna izložba multidisciplinarne beogradske umetnice Tamare Tasić

"Expired Candy": Prva samostalna izložba multidisciplinarne beogradske umetnice Tamare Tasić

Tekst: BURO.

Prva samostalna izložba prodajnog karaktera multidisciplinarne beogradske umetnice Tamare Tasić (Brusnica) pod nazivom „Expired Candy” biće otvorena u četvrtak, 25. maja u Paleta prostoru, novom multifunkcionalnom prostoru u Novom Sadu namenjenom za kreativno izražavanje s početkom u 19 časova. 

"Expired Candy": Prva samostalna izložba multidisciplinarne beogradske umetnice Tamare Tasić (фото 1)

„Ova izložba je, na neki način, moje pozdravljanje sa svim dosadašnjim radovima koji su obeležili moj stil. Tu će biti svi ključni radovi kojima sam obradila bitne tačke svog odrastanja i ovom izložbom zatvaram krug. Zato se ona i zove Expired Candy, osećam da sam prerasla svoje stare kolaže i da je konačno došao red da se rastanemo i da svako pođe svojim putem – oni u nečiji dom, a ja u dalje istraživanje novih pristupa kolažu i samorefleksiji nedavno proživljenih iskustava,” objašnjava autorka izložbe.

"Expired Candy": Prva samostalna izložba multidisciplinarne beogradske umetnice Tamare Tasić (фото 2)

Tamara Tasić je multidisciplinarna umetnica iz Beograda koja kroz kolaže, animacije i filmove vizualizuje svoje priče iz dnevnika. Diplomirala je Digitalne umetnosti na Fakultetu za medije i komunikacije, a kroz svoju šarenoliku (i nikad dosadnu) praksu, razvila je prepoznatljiv vizuelni stil jarkih boja i razigranog ritma koji spaja pod jednim imenom „Brusnica”.

"Expired Candy": Prva samostalna izložba multidisciplinarne beogradske umetnice Tamare Tasić (фото 3)
"Expired Candy": Prva samostalna izložba multidisciplinarne beogradske umetnice Tamare Tasić (фото 4)

„Brusnica” su sve one stranice iz dnevnika koje ne želite da iko vidi, sklopljeni u šarene kolaže. Iskrena, ranjiva i hrabra samorefleksija kroz slike, reči i boje. Mali podsetnici ili savremene ikone. „Brusnica” zabada u srž svojih muka sa izgovorom – Što lokalnije, to univerzalnije.

Kroz svoje kolaže, Tamara hrabro iznosi svakodnevne probleme, osećanja, stavove sa kojima se drugi poistovećuju. Pored toga, bavi se i organizovanjem kreativnih radionica i nezavisnih filmskih događaja u Srbiji i Hrvatskoj. Kad ne gubi vid ispred ekrana, voli da provodi vreme u šumama, na planinama, po brdašcima, livadama, kraj mora, jezera, potočića, ili samo da šeta po kraju.

"Expired Candy": Prva samostalna izložba multidisciplinarne beogradske umetnice Tamare Tasić (фото 5)

„Svi kolaži na izložbi biće uramljeni u komplementarne ramove jarkih boja, tako da je svaki rad statement piece za sebe. Pored uramljenih originala, po prvi put će biti prikazani odabrani printovi bez rama, koji će moći da se listaju poput ploča narednih mesec dana u Paleta prostoru,” kaže Tamara i dodaje da za otvaranje priprema i tajni interaktivni deo izložbe, koji će posetiocima omogućiti da doslovno uđu u njene kolaže.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor