Filmski susret Idrisa Elbe i Tilde Swinton u „Three Thousand Years of Longing“

    29.08.2022.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/08/tilda_cover.jpg

    Tilda Swinton, Idris Elba u George Miller u istom filmskom ostvarenju je definitvno nešto što najviše iščekujemo ove godine. „Three Thousand Years of Longing“ ima svoj književni predložak i radi se o kratkoj priči A. S. Byatta koja nosi naziv The Djinn in the Nightingale’s Eye.  Protagonistkinja filma je Alithea Binney  (Tilda Swinton), engleska intelektualka i književnica koja nakon razvoda vodi usamljeni život od kog najveće uzbuđenje doživljava kad dobije poziv za biznis konferenciju u Istanbulu. Tamo pronalazi misterioznu, ali prelepu bočicu prema kojoj momentalno oseća jaku privlačnost. Kad bočicu donese u hotelsku sobu i počne da je čisti, iz nje izlazi magično biće – duh Djinn (Idris Elba) koji je bio zarbljen u boci skoro tri milenijuma. Kao što to obično biva, Djinn kaže Althei da će joj ispuniti tri želje. 

    Australijski reditelj George Miller poznat je po magičnim, fantastičnim i mračnim atmosferama koje ume da napravi, od kojih su najupečatljivije ostale one iz „Mad Max: Fury Road“, te se i u ovom ostvarenju nadamo nekom autentičnom set up-u. S obzirom da se većina radnje dešava u hotelskoj sobi, odakle Aliteha odlazi na fantastična putovanja, film će verovatno ponuditi pregršt prostora za kreiranje maštovitih priča i svetova. 

    Film je imao premijeru na Filmskom festivalu u Kanu, dok je svetska bioskopska premijera zakazana za 31. avgust ove godine. Ne zna se kad će biti dostupan na striming platformama, ali ono što znamo je da je prestižnom filmskom festivalu gde je bio prikazan dobio stajaću ovaciju od čak šest minuta. Sve to sa ovako obećavajućim glumcima garantuje hit o kom će se dugo pričati, te jedva čekamo da ugleda i naša bioskopska platna, što pre!

    Saznaj više:
    Povezani članci: