HOGO je fraza godine i govori o stanju društva

    25.02.2022.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/02/hogo_cover.jpg

    Činjenica da je HOGO – the hassle of going out, odnosno toplina doma pre najluđeg izlaska u tek drugom mesecu 2022. postala fraza godine govori u prilog kolektivnom stanju društva. Onog koji izbegava okupljanja, radije ostaje kod kuće a planove koje pravi uglavnom otkaže. Takva atmosfera nesumnjivo jeste posledica pandemije koju i dalje osećamo, varimo i učimo da sa njom živimo. Ipak, problematika se čini čak i dublja od toga.

    Cenu ovog fenomena plaćaju mnogi sektori poput muzičkih i sportskih događaja, pa sve do ugostiteljstva. Možda zvuči čudno da gladni izlazaka, žurki i okupljanja ipak odlučujemo da hranu posluženu na tacni ostavljamo netaknutom. Od FOMO-a (fear of missing out) odnosno famoznog straha od propuštanja, vrlo brzo smo stigli do neprilike izazvane bilo kakvom vrstom izlaska.

    Organizacija, pripreme, šminkanje i sređivanje postalo je naporno, a zima nesumnjivo doprinosi tome. Navikli smo se na trenerke, ušuškanost i nesređene frizure. Ako zaista osećate potrebu da jednostavno postojite u svoja četiri zida, bindžujete, skrolujete ili ne radite ništa, to je sasvim okej. Ako vam socijalizacija teže ide od ruke, budite blagi prema sebi. Ipak, proveravajte svoje potrebe i stanja i tražite im uzroke. Možda je, posredi, ipak neki dublji problem.

    Iako deluje da je HOGO postao novo stanje svesti, sigurni smo da će se sa prolećem stvari promeniti i stavovi popustiti. Tada nekako sve ide daleko lakše. U svakom slučaju, naštelovati se na slušanje sopstvenih potreba, pa sve i da je to da kada nas vreme služi, a sunce napolju sija, biramo dan mrmota, ostaje prioritet.

    Saznaj više:
    Povezani članci: