Pretraga

Lady Gaga album \"Chromatica\" je najbolja stvar koja se desila u poslednje vreme

Lady Gaga album "Chromatica" je najbolja stvar koja se desila u poslednje vreme

Preslušajte ga celog ovde

Tekst: BURO.


Stigao je i taj dan! Nakon bezbroj leakova, najava, spota i singla "Stupid Love" koji je izašao pre svetske pandemije, i duetske pesme "Rain On Me" od koje su Lady Gaga i Ariana Grande napravile himnu koja se trenutno sluša svakodnevno i to bezbroj puta u BURO. Srbija redakciji (a verujemo i svuda po svetu), danas je izašao album "Chromatica".

Lady Gaga album "Chromatica" je najbolja stvar koja se desila u poslednje vreme (фото 1)

Svi su složni u jednom: ovo je jedan od najboljih Gaginih albuma. Šesti po redu, ujedinio je i fanove i kritičare u istom zaključku - "Chromatica" je dens album koji nam je trebao nakon svega i koji je vraća na pop tron. Ponovo je tu vintage Gaga, bez zadrški, slobodna, pesma za pesmom koje ne obraćaju pažnju na trenutne trendove koji vladaju u modernoj muzici. Lady Gaga koja je over the top i to u najboljem smislu te reči. Svaka od  pesama je svojevrsna himna koja vas tera da plešete ili da poručite nešto vrišteći sa krovova zgrada, savršene kompozicije koje vam odmah prizivaju u glavu moguće scenarije za koje bi ove pesme poslužile kao savršeni soundtrack

Deset godina nakon izbacivanja albuma sa jakim Madonna uticajem (ima ga i ovde na pesmi "Babylon" koja je po fanovima i kritičarima veoma slična Madonninoj pesmi "Vogue") Lady Gaga se napokon vraća u punom sjaju zbog kojeg smo je i zavoleli. Možda na ovom albumu nema ničega novog ili revolucionarnog pa da raspravljamo u kom to novom pravcu ide pop muzika, ali upravo je to razlog zašto je i fenomenalan: povratak u nekako bezbrižne 90-te i 2000-te čini da se osećamo dobro! I odajemo Gagi počast jer je napokon ostvarila ono što želi: "This is my dancefloor I fought for", kao što kaže u pesmi "Free Woman". I svi želimo da joj se pridružimo na njemu!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar