Pretraga

Počast Dubravki Ugrešić: Potražite njene naslove u Booka knjižarama i ujedno učinite dobro delo

Počast Dubravki Ugrešić: Potražite njene naslove u Booka knjižarama i ujedno učinite dobro delo

Tekst: BURO.

Pre deset dana, napustila nas je velika književnica, Dubravka Ugrešić. Mnogostruko nas je zadužila, na književnom ali i čisto ljudskom nivou i ostavila traga ne samo u regionu, već i šire. Bila je izvrsna književnica, kritičarka i teoretičarka kao i prva žena dobitnica NIN-ove nagrade na prostoru bivše Jugoslavije za naslov "Forsiranje romana-reke" objavljenog 1988. Izdavači iz Booke odlučili da su najvećoj spisateljici sa ovog podneblja odaju počast, ali je ovo ujedno i sjajna prilika da učinite dobro delo.

Počast Dubravki Ugrešić: Potražite njene naslove u Booka knjižarama i ujedno učinite dobro delo (фото 1)

Danas, 27. marta je tradicionalni Booka Humandan, kada 50% prihoda svih njihovih knjižara i sajta doniraju onima kojima je pomoć najpotrebnija. Ovog ponedeljka je to Savez za cerebralnu dečiju paralizu Srbije. Zato vas pozivamo da danas nakon posla produžite do neke od Booka knjižara, izaberete naslov po izboru i time usmerite pomoć tamo gde je najpotrebnija.

Počast Dubravki Ugrešić: Potražite njene naslove u Booka knjižarama i ujedno učinite dobro delo (фото 2)
Počast Dubravki Ugrešić: Potražite njene naslove u Booka knjižarama i ujedno učinite dobro delo (фото 3)
Počast Dubravki Ugrešić: Potražite njene naslove u Booka knjižarama i ujedno učinite dobro delo (фото 4)

Iako je "Forsiranje romana-reke" krunisan NIN-ovom nagradom, roman "Štefica Cvek u raljama života" je naslov po kome svi pamte autorku i po kom je reditelj Rajko Grlić snimio poznati film. Osim ova dva (remek)dela, u ponudi Book-e nalazi se i "Lisica", koji je i roman, i autobiografija i putopis i zapravo mnogo više od toga. Za koji god naslov da se opredelite - čitajte Dubravku, posebno kada to ujedno podrazumeva i solidarnost.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor