Pretraga

Save the date: LP Duo održava besplatan koncert 3. oktobra!

Save the date: LP Duo održava besplatan koncert 3. oktobra!

Tekst: BURO.

LP Duo će u okviru 13. Evropske noći istraživača, 3. oktobra u 20h, u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, premijerno predstaviti nove originalne autorske kompozicije, nastale u okviru umetničko-naučnog projekta Beyond Quantum Music. Reč je o produžetku pionirskog evropskog projekta Quantum Music, započetog 2015. godine sa idejom istraživanja zvuka i muzike kvantnog sveta kroz dijalog i eksperimente muzičara, kvantnih fizičara i elektroinženjera.

Sonja Lončar i Andrija Pavlović su već nekoliko nedelja na koncertnoj turneji umetničko-naučnog projekta Beyond Quantum Music, turneja je započela koncertom u Novom Sadu u okviru Kaleidoskopa kulture, a nastavila se nastupom na čuvenom festivalu Ars Electronica u Lincu.

„Imali smo tu čast da nastupimo na tako velikom festivalu kakav je Ars Electronica u najboljem terminu, odmah nakon dodele nagrade za životno delo predivnoj Lori Anderson“, izjavio je LP Duo. Ona je sa sobom donela veliku umetnost i deo nekog drugog sveta. Od nje smo učili besprekornost, skromnost i posvećenost. Koncertu LP Dua je prisustvovao veliki broj ljudi, posebno mlađe generacije, a reakcije su bile vrlo emotivne.“

Koncert u Beogradu je poklon beogradskoj publici, a svi zainteresovani za besplatne karte mogu da se prijave putem mejla [email protected]. Ovaj kompletan audio-vizuelni događaj deo je saradnje LP Dua i vizuelnog umetnika koji nastupa pod imenom Izvanredni Bob.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor