Tarantino razmišlja o penziji i ujedno najavljuje svoj prvi roman

    29.06.2021.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/06/retirecover.jpg

    “Ulični psi”, “Petparačke priče”, “Ubiti Bila”, “Prokletnici”, “Đangova osveta”, “Bilo jednom u Holivudu”… Zajednički imenilac za sve ove filmove koji su vam sigurno poznati, ili makar neki od njih, jeste Quentin Tarantino. Sada je stigla vest da jedan od najpopularnijih režisera današnjice, posle mnogobrojnih filmskih ostvarenja, razmišlja o penziji.

    Početkom meseca, u Pure Cinema podkastu u kom je gostovao, izjavio je da mnoge njegove kolege prave loše filmove. Zapravo, da budemo precizniji, upotrebio je reč „užasne“. On razmišlja da se povuče upravo zato što je sada na vrhu, budući da je dobio Oskara za svoj poslednji film “Bilo jednom u Holivudu”.

    Ovo nije prvi put da Tarantino na jedan ili drugi način najavljuje svoju penziju. Nedavno je u još jednom gostovanju izneo svoj stav kada su u pitanju filmovi i njihova budućnost: pošto smatra da poznaje istoriju filma i zaključuje da nadalje neće biti boljih filmova.

    Tarantino ima režiserski staž dug 30 godina i, kako sam navodi, smatra da je sve što je u sebi imao dao upravo filmovima. Ono što ga trenutno inspiriše jeste drugačiji pogled na filmove koje je već napravio, a ne fokus na nove.

    Upravo iz tog razloga on razmišlja da “Ulični psi” rimejk bude njegov pečat na dugogodišnji rad u filmskoj industriji. Ali, svaki kraj znači i jedan novi početak: možda se više neće baviti režijom, ali Tarantino najavljuje knjigu “Bilo jednom u Holivudu”. Ostaje nam da vidimo u kom će nam se svetu više dopasti.

    Saznaj više:
    Povezani članci: