Pretraga

Velikani svetske muzičke scene nastupiće 21. i 22. juna na Belgrade River Festu

Velikani svetske muzičke scene nastupiće 21. i 22. juna na Belgrade River Festu

Tekst: BURO.

Manifestacija Belgrade River Fest već nam je donela gostovanje jednog od najpoznatijih tenora sveta Andree Bocellija i fado dive Marize, a sada na ovu prestižnu muzičku manifestaciju stižu operska diva Ana Netrebko i njen suprug, slavni tenor Jusuf Ejvazov. Čuveni par imaće svoj prvi nastup u našoj zemlji na prelepom platou Geozavoda u Beogradu na vodi 21. juna, dok će naredno veče koncert održati Jasmin Levy, jedna od najvećih zvezda world music scene

Velikani svetske muzičke scene nastupiće 21. i 22. juna na Belgrade River Festu (фото 1)
Velikani svetske muzičke scene nastupiće 21. i 22. juna na Belgrade River Festu (фото 2)

Na nastup 21. juna, jedna od najpoznatijih primadona XXI veka i slavni tenor u Beograd stižu između koncerata u Areni Verone i Milanskoj skali. Netrebko je svojim glasom osvojila svet i njeni nastupi obeležili su nekoliko sezona Metropoliten opere u Njujorku, a magazin “TIME” svrstao ju je na listu “100 najuticajnijih ljudi sveta”. Vokalni senzibilitet Ane Netrebko i Jusifa Ejvazova publika će imati priliku da doživi u najmoćnijim i najdirljivijim operskim arijama uz pratnju Simfonijskog orkestra i hora Radio- televizije Srbije.

Velikani svetske muzičke scene nastupiće 21. i 22. juna na Belgrade River Festu (фото 3)
Velikani svetske muzičke scene nastupiće 21. i 22. juna na Belgrade River Festu (фото 4)

22. juna u okviru Belgrade River Fest-a nastupiće Jasmin Levi, poznata kao glas svih mediteranskih kultura. Poznata pevačica je svet osvojila hitovima na španskom i hebrejskom jeziku, a njene autentične interpretacije svet je upoznao kroz pesme kao što su „Una Noche Mas“, „Alegria“, „Adio Kerida". Jasmin Levi u svojim pesmama, glasom i stihovima, slavi život i ljubav ali i bol i tugu, i njena ekspresivna osećajnost pronašla je put do srca širom sveta i urezala se su svest svih koji su je uživo čuli.

Velikani svetske muzičke scene nastupiće 21. i 22. juna na Belgrade River Festu (фото 5)
Velikani svetske muzičke scene nastupiće 21. i 22. juna na Belgrade River Festu (фото 6)

Vrhunska produkcija, emocija, prefinjenost, stil i elegancija sinonim su za ovaj festival, a plato Geozavoda sa jedinstvenim okruženjem - obalom reke i spojem starog i novog dela grada, kakav donosi koncept Beograda na vodi - pokazao se kao pravo mesto na kojem izvorni beogradskih duh dobija svoj zamah i spaja se sa kosmopolitskom atmosferom svetskih metropola.

Više informacija potražite na zvaničnom Instagram profilu manifestacije @belgraderiverfest, a ulaznice za koncerte su dostupne na svim prodajnim mestima Ticket Visiona i online.