Pretraga

Louis Vuitton izložba \"Dream\" je umetnički san iz kog ne želimo da se probudimo

Louis Vuitton izložba "Dream" je umetnički san iz kog ne želimo da se probudimo

Tekst: BURO.

Brend Louis Vuitton otvorio je novu kulturnu destinaciju u Parizu - izložbu LV Dream posvećenu 160 godina dugom postojanju brenda, kao i svojim saradnjama sa umetnicima. Od portreta samog osnivača koji potpisuje Cao Fei pa do legendarnih Louis Vuitton kofera, izložba je postavljena kao imerzivno putovanje kroz genetski kod LV.

Louis Vuitton izložba "Dream" je umetnički san iz kog ne želimo da se probudimo (фото 1)

LV Dream je stalni otvoreni razgovor između istorije kuće i budućnosti, bogatog nasleđa i bekompromisne modernosti, dragocenih tradicionalnih tehnika izrade i inovacija, a taj razgovor vodi se kroz svih devet prostorija koliko postavka obuhvata. Posebnu poslasticu - u bukvalnom i prenosnom smislu - predstavljaju café i butik sa čokoladom iza kog stoji čuveni poslastičar iz Cheval Blanc Paris, Maxime Frédéric.

Louis Vuitton izložba "Dream" je umetnički san iz kog ne želimo da se probudimo (фото 2)

Poseban akcenat stavljen je na saradnje sa poznatim umetnicima koje su na svoj način postale i jedan od zaštitnih znakova kuće, a na sebi svojstven način je i neka vrsta najave sledeće linije koju za Louis Vuitton potpisuje poznata japanska umetnica Yayoi Kusama. Naime, ona je dizajnirala ready-to-wear komade, torbe, kožni aksesoar čak i parfem, a ceo projekat pratiće i posebna kampanja koju potpisuje Steven Meisel i u kojoj se pojavljuju Gisele Bündchen, Liya Kebede, Devon Aoki, Christy Turlington, Anok Yai i drugi poznati modeli. 

Louis Vuitton izložba "Dream" je umetnički san iz kog ne želimo da se probudimo (фото 3)

Sama kampanja zvanično će biti lansirana 26. decembra u Japanu, a prvi drop naćiće se u prodaji u Japanu i Kini 1. januara i ostatku sveta u svih 460 LV butika 6. januara.  

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor