Pretraga

Snažna poruka brenda Nike: Jedino zajedno možemo da pronađemo izlaz iz situacije u kojoj se nalazimo

Snažna poruka brenda Nike: Jedino zajedno možemo da pronađemo izlaz iz situacije u kojoj se nalazimo

Tekst: BURO.

Nastavak sezone NBA lige i povratak svetskih zvezda na teren oduševio je sve ljubitelje košarke. Međutim, ovaj događaj obeležen je i emotivnim videom brenda Nike u okviru „You Can’t Stop Us“ kampanje, koji je privukao veliku pažnju javnosti. Istoimeni film slavi sport kao izvor inspiracije u ovim teškim vremenima i svojim jakim porukama pruža podršku svim sportistima koji su pogođeni globalnom pandemijom virusa korona.

Serija dinamičnih, arhivskih snimaka sportskih događaja preuzetih iz dijametralno različitih sportova spojeni su u jednu celinu koja je svetu poslala snažnu poruku – jedino zajedno možemo da pronađemo izlaz iz situacije u kojoj se nalazimo. U filmu možemo videti više od pedeset sportista različitog starosnog doba, porekla i demografije u više od dvadeset različitih sportova, a dotakao se i aktuelnih svetskih tema poput rase, jednakosti ali i „Black Lives Matter“ pokreta.

U videu „You Can’t Stop Us“ u glavnim ulogama našla su se neka od najpopularnijih imena iz sveta sporta, kao što su LeBron James, Naomi Osaka, Cristiano Ronaldo, Giannis Antetokounmpo, Serena Williams, Colin Kaepernick i Kylian Mbappé, a spojem ovih vanserijskih sportista uveliko je naglašen i značaj zajedništva.

 

Pored toga, kampanju su podržale i naše brojne poznate ličnosti poput teniserke Olge Danilović, atletičara Mihaila Dudaša i Strahinje Jovančevića, krosfit trenera Vuka Vukašinovića, ali i repera Cobija, glumice Jelene Gavrilović i influenserke Dunje Jovanić.

 

Snažna poruka brenda Nike: Jedino zajedno možemo da pronađemo izlaz iz situacije u kojoj se nalazimo (фото 1)

 

Nike kampanja „You Can’t Stop Us“ nastala je sa ciljem da svim sportistima, kako profesionalnim, rekreativcima ali i svima onima koji vežbaju iz svoje dnevne sobe širom planete, pruži podršku u pravljenju promena koje će svet napraviti boljim mestom u vreme kada nam se to čini nemogućim. Kako bi svi sportisti ostali u kondiciji i tokom vanredne situacije, NIKE je sportistima putem aplikacija za treniranje i videa za kućno vežbanje pružio sva potrebna sredstva za siguran trening tokom perioda svetske krize. Tokom maja, video pod nazivom „Never Too Far Down“, u kojem se svetski poznati košarkaš LeBron James našao u ulozi naratora, preneo je jasnu poruku – sport nas uči da snagu pronađemo u sebi samima.

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor