U centru Beograda osvanuo mural posvećen Deadpoolu i Wolverinu

    17.07.2024.
    RECOMMENDED

    U delu Beograda kod Botaničke bašte i Takovske ulice osvanuo je impoznatni mural posvećen omiljenim Marvelovim junacima i predstojećem filmskom hitu Deadpool & Wolverine, koji se od narednog četvrtka (25. jul) prikazuje u svim domaćim bioskopima. Sliku na zidu, na kojoj se nalaze glumci Hugh Jackman i Ryan Reynolds, dvojac koji sada nastupa zajedno i u Deadpoolu, oslikao je naš poznati muralista Marko Ćulum.

    image 1 8

    I sam veliki ljubitelj Marvelovih stripova i filmova, Ćulum je za oslikavanje murala sa dva prepoznatljiva filmska lika bio posebno motivisan.

    – Bio je izazov kako osmisliti i najbolje predstaviti film, njih dvojicu kao i njihovu međusobnu energiju. Rešio sam da napravim prisnu kompoziciju punu akcije i nabijene energije kao i jake kolorne „game“ što njihovi kostimi i sami dozvoljavaju. Želeo sam da ispoštujem i strip i zvaničan film, a takođe sam hteo i da prenesem taj momenat gde je Deadpool svestan publike i komunicira sa njom direktno/indirektno, istakao je umetnik, koji je mural radio nekoliko dana duže – zbog vremenskih prilika.

    01 1

    mural deadpool

    Mural je nastao kao veliki izazov.

    – Što se tiče tehničkog izvođenja, to je bio izazov sam po sebi, lokacija je odlična, jako dostupna i vidljiva, a opet nekako sklonjena. Izvođenje su najviše otežale ogromne vrućine, pa sam oslikavao dvokratno – prepodne i predveče, ali velika motivacija i želja da uradim ovaj rad baš kako treba su prevladale, bio sam istrajan.

    image 1 7

    Mural u susret premijeri

    Fanovi Marvelovih franšiza i filmova, koji su poznati i po dobrim specijalnim efektima i zanimljivim pričama, nakon prva dva uspešna dela o Deadpoolu iz 2016. i 2018. godine, dočekali su još jedan nastavak o Wadeu Wilsonu, ali i Loganu, i to u režiji Shawna Levyja poznatog po filmu Noć u muzeju i seriji Stranger Things, na kojoj je radio kao producent. Levy ujedinjuje Deadpoola i Wolverina u nameri da ovaj moćni duo spase svet od neprijatelja. Osim Jackmana i Reynoldsa u nastavku ponovo gledamo i našeg glumca Stefana Kapičića, kao Colossusa.

    DeadpoolWolverine 1
    DeadpoolWolverine 2

    Deadpool i Wolverine premijerno će biti prikazan u utorak 23. jula u ponoć, u bioskopima u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu, a karte za prve premijerne projekcije mogu se i sada kupiti na blagajnama bisokopa. Nakon premijere, film će biti na redovnom bisokopskom repertoaru širom zemlje.

    U nastavku pogledajte trejler za film (distribucija MCF MegaCom Film) koji sada ima i mural u Beogradu:

    Fotografije: Milan Radovanović, Promo

    Saznaj više:
    Povezani članci: