SELFI: Promocija publikacije posvećene ženskoj likovnoj sceni

  14.02.2023.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/02/Cover_selfi.gif

  Umetnice, kritičarke, istoričarke umetnosti konačno su osvojile jedan svoj prostor, putem kog ćemo moći da pratimo njihov rad, osvrte i zaključke na jednom mestu. Reč je o prvom izdanju publikacije SELFI, koji će imati promociju večeras od 18 časova u prostorijama Muzeja savremene umetnosti u Beogradu. 

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/02/1676374813601153.png

  SELFI je godišnja publikacija u izdanju MILICA magazina koja sistematično prati, analizira, kritički sagledava i beleži specifičnosti ženske likovne scene. Afirmiše proboje vizuelnih umetnica na izlagačkoj sceni. Autentičnog dizajna, bogato likovno opremljena i u kvalitetnoj štampi, ideja je da ova publikacija bude podjednako privlačna za prelistavanje vizuelnog sadržaja, ali pre svega, relevantna baza za praćenje i proučavanje savremene ženske umetničke scene. Fokus Selfija je lokalna izlagačka scena, u regionalnom i međunarodnom kontekstu. Selfi je i platformu za promociju i osnaživanje nove generacije likovnih teoretičarki i kritičarki, ali i svih akterki ženske umetničke scene: kustoskinja, istoričarki umetnosti, galeristkinja, kolekcionarki,menadžerki u institucijama kulture,…

  Na samoj promociji biće održana i diskusija sa temom “Samoreprezentacija ženskog tela” u kojoj će učestvovati Jasmina Čubrilo, istoričarka umetnosti, Anastasija Pavić, umetnica, Kristina Armuš, kustoskinja i Ana Simona Zelenović, kustoskinja i urednica ovog izadnja. 

  Saznaj više:
  Povezani članci: