Brend Kim Kardašijan sada vredi 4 milijarde dolara

    20.07.2023.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/670x830.png

    Skims, modni brend koji je osnovala Kim Kardashian, novom rundom finansiranja u iznosu od 270 miliona dolara dostigao je vrednost od 4 milijarde dolara. Ova novina predstavlja povećanje u odnosu na prošlu godinu, kada je vrednost kompanije procenjena na 3,2 milijarde dolara.

    Skims je prvobitno bio poznat po prodaji takozvane shapewear odeće, ali je proširio svoje kolekcije na kupaće kostime, a plan je da se uskoro upusti u proizvodnju muške odeće.

    ,,Kompanija je brzo je rasla i na to smo jako ponosni“, rekla je Kim Kardashian u jednom intervjuu. Dodala je: „Imali smo zaista dobar sled lansiranja proizvoda.“

    CEO kompanije, Jens Grede, istakao je impresivan napredak Skims-a od njegovog osnivanja do sada: 11 miliona ljudi prijavilo se na listu čekanja za popularne Skims comedy odeće od prošle godine. Otkrio je da je kompanija sada profitabilna i da će ove godine ostvariti prodaju od 750 miliona dolara, što je povećanje u odnosu na 500 miliona dolara u 2022. godini. Brend je privlačan globalno, pri čemu oko 15 posto online kupaca dolazi izvan Sjedinjenih Američkih Država, dok su gotovo 70 posto ukupnih kupaca milenijalci ili pripadnici generacije Z, izveštava New York Times. Skims će nastaviti da proširuje ponudu svojih proizvoda, ali se suočava s izazovima, s obzirom da konkurentske kompanije nude velike popuste usred visoke inflacije.

    Saznaj više:
    Povezani članci: