Čuveni Porsche 906 iz 1966. koji ima bogatu trkačku istoriju ide na aukciju

    10.08.2023.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/08/Cover_Wide_porse.jpg

    Trkački automobil Porsche 906 iz 1966. godine, nedavno je ponuđen na aukciji na Bring A Trailer platformi. Zašto je poseban? Ovaj automobil je jedan od, otprilike, 50 primeraka napravljenih tokom jedne godine za učešće u FIA Group 4 takmičenjima.

    Automobil je kao nov iz Porsche fabrike kupio šampion Josepha ,,Sepp“ Greger i imao je bogatu trkačku istoriju pod njegovim vođstvom. Tokom svog života, model 906 postigao je pobedu u klasi na 12 od 14 evropskih šampionata i učestvovao u nemačkim trkama do 1968. godine.

    Nakon tri promene vlasništva i mnogih drugih trkačkih iskustava, doživeo je sudar 1971. godine, ali to nije označilo kraj njegove karijere. Nakon sudara, automobil je prepravljen i kupio ga je drugi vozač koji se trkao na Makau Grand Prix-u 1973. godine, da bi kasnije bio prodat kolekcionaru i rastavljen krajem osamdesetih godina.

    Zatim je promenio vlasnike među nekoliko drugih kolekcionara, da bi na kraju ostao u rastavljenom stanju sve do 2003. godine kada je stigao u Njujork, gde je tadašnji vlasnik, u saradnji sa originalnim vozačem i vlasnikom automobila, ,,Seppom“ Gregerom, naručio potpunu restauraciju od strane Gunnar Racing.

    Na aukciji na Bring a trailer platformi, najviša ponuda za ovaj auto bila je 2 miliona američkih dolara, ali nije prodat za tu cifru.

    Saznaj više:
    Povezani članci: