Da li je Britney Spears konačno slobodna?

  13.08.2021.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/08/britnicover.jpg

  Da li je bitka pod parolom “FreeBritney” najzad okončana? Ovaj pokret datira još iz davne 2008. kada su prvi put izašle na videlo informacije o realnom stanju u kom se nalazi popularna pevačica, a to je da je ona u potpunosti pod kontrolom svog oca, lično, finansijski i na svaki drugi način. Da budemo konkretniji: ona ne sme da troši sopstveni novac, zasnuje porodicu ukoliko to poželi, ne može čak ni da izađe iz svoje kuće bez nadzora. I to nije sve.

  Situacija je kulminirala sa dokumentarcima koji su u poslednje vreme izlazili kao na traci i zapravo predstavljali i jednu vrstu eksploatacije, ali ipak dali dodatne alate za bitku koju Britney bije. Sada, 13 godina kasnije, deluje kao da je na pragu da je konačno i dobije. Poražavajuće je da se bilo ko na svetu u 21. veku uopšte mora boriti za ličnu slobodu.

  Naime, otac Britney Spears u novom dogovoru konačno je pristao da se povuče sa pozicije njenog staratelja, iako njegov advokat tvrdi da za to zapravo nema osnove, a iznad svega, rokovi i konkretni datumi su još uvek neizvesni. Istina je da sve i dalje prilično maglovito, ali ovo je ozbiljan pomak u poređenju sa svim što se do sada desilo, a to je suštinski jedno veliko ništa. Ipak, tužna vest je da ovo ne znači ništa više od toga da on konkretno više neće biti njen staratelj. 

  Britney je, u periodu kada je čitava ova neparavda uzela maha, imala probleme sa mentalnim zdravljem i prvobitna ideja je bila da se upravo iz tog razloga njen otac “brine” o njoj. Sada već svi znamo da se to pokazalo kao čista manipulacija, zlostavljanje i ko zna šta još čemu verovatno nikada nećemo uspeti da uđemo u trag.

  Da, sve ovo deluje polu optimistično, ali ostaje pitanje kako se i da li uopšte ovako nešto preživi? Kakve će posledice sve što se desilo ostaviti na Brintey? Ne možemo do kraja ni da se radujemo, već samo da se nadamo da se ovako nešto više nikada neće ponoviti.

  Saznaj više:
  Povezani članci: