Druga smotra studentskog stvaralaštva „Proces 2023“ od 15. do 24. jula u Silosima

  16.07.2023.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/670x830.jpg

  Posle velikih izložbi „Stvarnost očima velikih podataka“ i „Magija pirotskog ćilima“ u beogradskim Silosima u subotu 15. jula od 18h biće otvorena druga po redu smotra studentskog stvaralaštva „Proces 2023“ koja će trajati do 24. jula. Manifestaciju organizuje naša neprofitna organizacija Gaia pokret uz pomoć studenata sa Fakulteta dramskih umetnosti, Katedre za menadžment i produkciju. Na smotri će biti prikazane grupne izložbe, filmske projekcije i muzički nastupi gostiju iz zemlje i sveta, uz brojne druge prateće programe. Na ovoj manifestaciji učestvuje više od 70 studenata brojnih beogradskih fakulteta među kojima su fakulteti muzičke, likovne, dramske i primenjene umetnosti, arhitekture i brojni drugi. Radno vreme izložbi biće svakog dana od 18 do 22h, bez neradnih dana, a ulaz je slobodan. Pojedini muzički nastupi i žurke trajaće i do 2h iza ponoći, koliko je petkom i subotom otvorena zona Silosa.

  Manifestacija se prostire u celoj zoni Silosa, uključujući stalnu postavku u galeriji prvog silosa, do takozvane „pop-up“ postavke u trećem silosu, od Medonosnog vrta do letnje pozornice, dok će žurke biti u Ponta baru pored Dunava. Na samom otvaranju nastupiće gost iz Londona, DJ Dirty Hairy, koji dolazi sa svojom kolekcijom raritetnih ploča, dok će već sutradan od 18 do 22h nastupati jedna od vodećih DJ zvezda regiona, Dejan Milićević, sa potpuno ekskluzivnim izborom muzike koju jednom godišnje vrti samo za okupljene ispred Silosa dok satima uživaju u nestvarnim zalascima sunca. U utorak, 18. jula, od 20 časova džez trio u sastavu studenata Fakulteta muzičke umetnosti održaće još jedan nastup slobodan za sve posetioce, dok će drugog vikenda ove smotre nastupati i kultno beogradski disk džokeji Petko, Marko Vuković i Ognjem.

  U sredu 19. i četvrtak 20. jula u okviru dvodnevnog ciklusa „Proces rada studenata filma“, publici u Silosima biće dostupne i projekcije 20 odabranih studentskih filmova. Radionica pod nazivom „Radi šta te radi“ ,u petak, doneće svim zainteresovanim priliku da nauče osnove fotografije, slikanja, ali i pevanja i drugih znanja koje studenti umetničkih fakulteta stiču tokom školovanja. Manifestacija „Proces 2023“ za cilj ima da osnaži studentsko stvaralaštvo kako bi još tokom školovanja mladi umetnici, ali i studenti svih profila, imali priliku da izlažu i prikaziju svoje radove, kao i da tokom smotre steknu prva radna iskustva, bilo da su iz domena produkcije ili umetnosti.

  Nova sabirnica društvenog života Beograda

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/1689521545019808.jpg
  Photo: Silosi Beograd

  Silosi, kao nova sabirnica društvenog života Beograda, projekat su neprofitne organizacije Gaia pokret čija četiri stuba delovanja predstavljaju obrazovanje, umetnost, sport i zaštita životne sredine. U Silosima su izlagali naši brojni umetnici poput Svetlane Ninković, Dragane Ognjenović, Milene ZeVu, Mia Stanišića, ali i desetine studenata umetničkih fakulteta u Beogradu, dok su događaje održale naše vodeće manifestacije Bitef, EXIT, Belgrade Fashion Week i brojne druge.

  Iz Medonosnog vrta i pčelinjaka Silosa potekao je višestruko nagrađivani brend meda „Mad Med“, a u celoj zoni Silosa redovno se održavaju izložbe, festivali hrane i pića, predstave za decu i odrasle, edukativni paneli i konferencije, zanatske radionice, časovi joge, bazari domaćih proizvoda i čitav niz muzičkih i raznih drugih dešavanja.

  Saznaj više:
  Povezani članci: