Fondacija UNITAS okupila je poznate ličnosti na Gala humanitarnoj večeri

    11.10.2022.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/10/fondacije_cover.jpg

    U borbi protiv trgovine ljudima, sada već tradicionalno, peti put, međunarodna fondacija UNITAS okupila je poznate ličnosti na Gala humanitarnoj večeri u novom domu najuzbudljivijih i najznačajnijih njujorških susreta u Cipriani South Street. Veliki broj poznatih ličnosti dao je svoj doprinos, a njihovi prihodi biće usmereni na projekte sprečavanja trgovine ljudima u Srbiji i svetu. Tokom večeri prikupljeno je milion dolara za pomoć žrtvama kroz terapije, mentorstvo i smeštaj, kao i prevenciju, koja podrazumeva edukaciju mladih o rizicima, obuke školskog osoblja i drugih koji rade s decom.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/10/1665563050568228.jpg

    Gala veče uveličali su nastupi britanske pop pevačice Natashe Bedingfield, američkog pevača Crisa Caba i čuvenog violiniste Davida Aarona Carpentera. Održana je i aukcija umetničkih radova.

    Globalna predstavnica fondacije UNITAS Ana Krstajić istakla je da je trgovina ljudima kompleksan problem često povezan sa drugim društvenim problemima poput siromaštva, beskućništva, manjka obrazovanja, ratova, ali da ne postoji određen profil žrtve trafikinga. „Svako može da postane žrtva, bez obzira na pol, uzrast, rasu, socijalni status. Zbog toga su prevencija i informisanje o tome kako se zaštititi od suštinskog značaja, a borba protiv trgovine ljudima zahteva kolektivan i snažan odgovor“, izjavila je Ana Krstajić.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/10/1665563051580495-scaled.jpg

    Fondacija UNITAS bavi se prevencijom i borbom protiv trgovine ljudima od 2015. godine. Verujući u jedinstvo, što je i značenje imena organizacije, UNITAS je uspostavio partnerstvo sa vladama i nevladinim organizacijama i angažovao stručnjake iz ove oblasti da razviju rešenja za saradnju u borbi protiv trgovine ljudima.

    Ove godine, organizacija je dobila Webby Gold Anthem nagradu za „najbolju strategiju“ za dopiranje do mladih „transformativnim“ obrazovanjem o prevenciji trgovine ljudima kroz svoj nastavni plan i program Lights, koji su implementirali partneri fondacije, uključujući i najveće školske sisteme u Sjedinjenim Američkim Državama.

    UNITAS u Srbiji radi na programima prevencije i edukovanju dece, mladih, roditelja, nastavnika, pedagoga, a ove godine realizuje i obuku za hotelijere o tome kako mogu prepoznati i sprečiti trgovinu ljudima.

    Saznaj više:
    Povezani članci: