Francuzi su sinoć prekršili policijski čas zbog Novaka Đokovića

    12.06.2021.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/06/novak_cover.jpg

    I Nadala

    Đoković i Nadal su moćniji od policijskog časa.

    Sinoćno Roland Garros polufinale je bilo za pamćenje. Svi koji su gledali ovaj meč (uključujući i nas) slažu se da je ovo bio jedan on najboljih mečeva u istoriji tenisa. Novak je uspeo da pobedi u četiri seta i time postao prvi čovek u istoriji sporta koji je Nadala pobedio na ovom turniru dva puta. Ali na stranu uzbuđenje, teniska istorija i analize. Ono što je realnost jeste da i dalje živimo i funkcionišemo u svetu punom restrikcija uvedenih zbog covid pandemije. Jedna od njih vezana za ovaj turnir jeste i policijski čas koji je u Parizu obavezan nakon 23 časa uveče.

    Scene od srede veče kada je u 23 časa prekinut Đoković-Berrettini meč su bile svakako čudne i bizarne. Teniski meč je prekinut zbog policijskog časa, gledaoci su morali da isprazne tribine i krenu kućama (mnogi su negodovali i vikali „platili smo da gledamo!“), a nakon tog dugog prekida teniseri su se vratili na teren i nastavili da igraju pred praznim tribinama. Sinoć na svu sreću nije bilo tako.

    Kako se približavalo vreme policijskog časa tako se sa tribina, dok su Đoković i Nadal igrali treći set, moglo čuti kako gledaoci skandiraju „nećemo da idemo!“. I publika koja je pratila meč preko malih ekrana i komentatori imali su isto pitanje i bojazan – da li će se scene od srede ponoviti i da li će se ovaj istorijski meč biti prekinut. U trenutku kada je Novak osvojio treći set organizatori su preuzeli mikrofon i mnogi gledaoci na stadionu su ih dočekali sa zvižducima sve dok nisu čuli da je policijski čas ovo veče ukinut u dogovoru sa gradskim vlastima i da smeju da ostanu da prate meč do kraja. Tada je nastalo slavlje koje se na teniskim mečevima retko viđa. Što je svakako idealan završetak ovog sada već legendarnog meča.

    Saznaj više:
    Povezani članci: