Izašla je lista koja nam govori koji smo emoji u 2021. koristili najviše

    21.07.2021.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/07/emojicover.jpg

    Ona “nadolazeća digitalna era” je uveliko tu, sa svim njenim (nus)pojavama na koje smo jednostavno morali da se naviknemo, hteli to ili ne. Tako su i emojiji postali sastavni deo naše svakodnevne komunikacije, pa su u tom procesu nastala razna nerazumevanja i pogrešno pročitane poruke koje se kriju iza njih.

    Njihova osnovna postava, koja sa ove tačke gledišta deluje gotovo analogno, konstantno se širi, tako da se čini da je ostalo samo da svako dobije svoj personalizovani. Iako možda pretpostavljate upravo suprotno, emojiji nas čine više empatičnim u komunikaciji sa drugima, kako istraživanja pokazuju.

    Njihova negativna strana je upravo miskomunikacija koja neretko nastaje u njihovom prisustvu. Ukoliko govorimo o flertovanju na onom najpovršnijem nivou – ?, ? i ? pospešuju uspešnu komunikaciju između potencijalnih partnera. Sa druge strane – ?, ? i ? redovno dobijaju negativne poene.

    Svake godine, 17. jula održava se dodela nagrada u emoji svetu (dobrodošli u pomalo creepy budućnost). Ubedljivi pobednik prethodne dve godine je smajli koji redovno koristimo u svakodnevnim prepiskama, manje ili više iskreno, pa verovatno pretpostavljate da je reč o smajliju koji plače od smeha – ?. Pobedu je odneo i ove godine, ali je podelio sa sledećim emojijima – ? ❤️ ? i ?. Koji emojiji sumiraju vašu 2021?

    Saznaj više:
    Povezani članci: