Najmračniji dani u Srbiji: Platforme koje nude besplatnu psihološku podršku

    03.05.2023.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/05/Cover_psiholoskapodrska.jpg

    Svedoci smo teške tragedije koja neće ostaviti traga samo na decu koja su juče bila prisutna u OŠ „Vladislav Ribnikar“ već i na sve đake škole, roditelje, nastavnike. U ovim trenucima najvažnije je podržati decu i roditelje nakon kolektivnog traumatičnog događaja i potrebna nam je empatija čitave zajednice. Na ovim mestima moguće je pronaći besplatnu psihološku pomoć.

    Psihološko jezgro Centar

    Psihološko jezgro Centar će organizovati besplatne grupe podrške za roditelje učenika iz OŠ „Vladislav Ribnikar“. Grupa će pružiti sigurno i podržavajuće mesto za razmenu iskustava i emocija, uz podršku njihovih stručnih savetnika. 

    Siguran Prostor

    Udruženje Siguran Prostor će organizovati besplatne grupe podrške u centru Beograda za roditelje učenika iz OŠ „Vladislav Ribnikar“. Grupa će pružiti siguran prostor za razmenu emocija i misli, uz podršku psihologa i psihotarapeuta. 

    Centar Srce

    Ukoliko osećate potrebu da komunicarate o svojim mislima i osećanjima, Centar Srce možete kontaktirati putem broja telefona: 0800300303, e-maila: vanja@centarsrce.org a na njihovom sajtu možete pristupiti chatu za podršku.

    Psihološko savetovalište Doma Omladine

    Besplatno Psihološko savetovaliste za mlade Doma omladine Beograda uključuje se u pružanje psihološke podrške i pomoći u prevazilaženju trauma nastalih kao posledica tragičnih događaja u OŠ “Vladislav Ribnikar”. Učenici i njihovi roditelji koji su traumatizovani zbog tragedije koja se dogodila, osećaju strah, uznemirenost, paniku, tugu ili potištenost, kao i svi drugi građani koji imaju potrebu da razgovaraju sa psihologom, mogu kontaktirati Jadranku Radovanović, psihološkinju sa dugogodišnjim iskustvom u radu koji se odnosi na pomoć u traumi i krizne intervencije.

    Pored redovnih termina u kojima Psihološko savetovalište Doma omladine Beograda radi svake sedmice: ponedeljkom od 15:30 do 18:30; utorkom od 9:30 do 12:30 i četvrtkom od 14:30 do 17:30, svi koji osećaju posledice traume mogu kontaktirati Jadranku Radovanović non-stop putem skajp adrese jadranka.radovanovic50, poziva i sms poruka +381 64 39 25 300 ili mejla jadranka.psiholog@gmail.com. Usluge Savetovališta su u potpunosti besplatne.

    Izražavamo najiskrenije saučešće svim porodicama, učenicima i zaposlenima iz osnovne škole „Vladislav Ribnikar“.

    Saznaj više:
    Povezani članci: