Da li će saradnja sa Kanye Westom spasiti Gap od propasti?

    26.06.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/06/kanye_west_gap.jpg

    Kanye West i njegov brend Yeezy sa jedne i Gap sa druge strane potpisali su ugovor o saradnji koja će krenuti 2021. godine. Ona će se sastojati iz kolekcija muške, ženske i dečije garderobe i svaki komad biće delo Westa i Yeezy dizajnerskog tima. Ovo je možda i logičan sled s obzirom da je Kanye kao tinejdžer radio u Gap radnji i godinama u svojim intervjuima izjavljivao kako bi „voleo da bude Steve Jobs za Gap“. „Ne govorim o capsule kolekciji. Govorim o potpunoj Hedi Slimane vrsti kreativne kontrole nad Gap brendom. To je ono što bih želeo.“

    I ta želja mu se sada i ostvarila: nakon saradnje sa Adidasom koja je njegovom brendu Yeezy donela u 2019. godini. oko 1.3 milijarde dolara (a njemu lično 11% te sume) sklopio je sada sličan ugovor i Gap saradnja će mu takođe donositi postotak od prodaje. Priča se da je ugovor potpisan na 10 godina. Gap je ovaj potez dočekao sa oduševljenjem jer im je Kanye hajp preko potreban: već duže vremena im prodaja opada i bili su prinuđeni da zatvore neke brendove koji su postojali unutar kompanije kao i da otkažu kolaboracije, a pandemija ih je prisilila da privremeno zatvore 3.300 radnji i i pošalju 80 hiljada radnika na prinudni odmor. 

    Za razliku od Yeezy cena koje se kreću od 200 dolara za majicu do 5.000 dolara za kožni kaput, ova saradnja ostvariće dugogodišnju želju koju je Kanye imao: da Yeezy komadi budu dostupni što većem broju ljudi, a to će značiti da ove stvari u Gap izvedbi neće prelaziti 100 dolara. 2021. godina nije toliko daleko. Možda ćemo ovom saradnjom doživeti novu revoluciji u modi. 

    View this post on Instagram

    YEEZY AND GAP FORM PARTNERSHIP #WESTDAYEVER

    A post shared by YEEZY MAFIA (@yeezymafia) on

    Saznaj više:
    Povezani članci: