Dior Men revija ispred piramida u Egiptu nam je oduzela dah

    05.12.2022.
    RECOMMENDED

    Onaj ko se juče našao u Kairu, mogao je lako pomisliti da se nalazi na drugoj planeti.

    Kim Jones, kreativni direktor muške linije Diora, dopremio je u ovaj grad ceo karavan modnih insajdera ali i set dizajnera. Naime, Pre Fall kolekcija za 2023, predtavljena je ispred čuvanih piramida u Gizi, a vajb je podsećao na legendarni film „Dina“ – doduše na jednu ekranizaciju koja se nikad nije desila ali jednako moćnu. 

    Jones je izjavio da je bio inspirisan storybordovima iz sedamdesetih koji je za svoju verziju filma (koja se, nažalost, nikada nije desila) napravio režiser Alejandro Jodorowsky i koja se sastojala od hiljada crteža i skica koje su napravili kultni umetnici Moebius i H.R. Giger. „Kostimi su inspirisali celu kolekciju, a lično posedujem svako izdanje knjige sve sa potpisom Franka Herberta i opsednut sam pričom već godinama.“, dodao je dizajner.

    Tu su varijacije na temu ogrtača i sci-fi oklopa, moon boots i kacige koje podsećaju na film od prošle godine u kom glavnu ulogu igra Timothée Chalamet, a reviji su prisustvovali gosti kao što je Robert Pattinson, Naomi Campbell, Daniel Kaluuya, Lewis Hamilton, Sehun i Cha Eunwoo, kao i brojni modni inasajderi, koji su pored vizuelnog spektakla uživali i u muzici kompozitora Maxa Richter.

    Saznaj više:
    Povezani članci: