Emo romantizam: Simone Rocha na LFW

    Romantična kolekcija bila je prilično ekscentrična, a usput je i predstavljena saradnja sa brendom Crocks.
    18.09.2023.
    RECOMMENDED

    Irska dizajnerka Simone Rocha je već tradicionalni deo programa Londonske nedelje mode, osvajajući publiku romantičnim kolekcijama u mračnim tonovima.

    Rocha je ovog puta predstavila kolekciju za proleće/ leto 2024, u londonskom Methodist Central Hall-u, inspirisana engleskim nacionalnim baletom.

    Modeli su prodefilovali zamračenim prostorom pod metalnom konstrukcijom, dok je kolekcija bila izjava preplavljujuće ljubavi, balansirajući napetost i oslobađanje kroz teatarske motive.

    U celokupnoj kolekciji je dominantan motiv cveća, a paleta je podrazumevala nijansiranu roze boju i nezaobilaznu crnu. Dvoslojni komplet od najlona imao je uvijene ruže na grudima sa puštenim trakama koje su se vukle po podu. Ove prenaglašene trake bile su uvezane preko formalnih košulja i haljina iznad kolena, a zatim su usledila odela ukrašena biserima, kao i jakne oivičene čipkom.

    Simone Rocha je na pisti predstavila svoju prvu saradnju sa Crocs obućom, ukrašavajući perforirane sportske siluete sjajnim oversized cirkonima i biserima.

    Ovde možete pogledati kako je to izgledalo:

    Photo @simonerocha_

    Saznaj više:
    Povezani članci: