Kim Jones je novi umetnički direktor Fendija

    09.09.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/09/kim_jones_cover.jpg

    Danas smo dobili deo odgovora na pitanje kako će modni pejzaž izgledati posle odlaska Karla Lagerfelda: Kim Jones, umetnički direktor Dior Men, postavljen je na mesto koje je u Fendiju nekada držao legendarni Kaiser i sada vodi divizije visoke mode (u njihovom slučaju krzna), ženske konfekcije i konfekcije od krzna. Silvia Venturini Fendi nastaviće da radi na svojoj dosadašnjoj poziciji umetničkog direktora za aksesoare i mušku konfekciju.

    Ono što je savršen podzaplet u celoj priči jeste činjenica da jones neće napustiti svoje mesto u Dioru i da će se od sada istovremeno baviti i muškom i ženskom modom u dve različite kuće. Svoju prvu kolekciju za Fendi – za jesen/zimu 2021/22 –  Jones će prikazati na Nedelji mode u Milanu sledećeg februara. 

    „Želim da se od srca zahvalim gospodinu Arnault, Pietrou Beccariju, Sergeu Brunschwigu i Silviai Venturini Fendi za ovu neverovatnu šansu,“izjavio je Jones. „Raditi za dve ovako prestižne kuće je istinska čast za jednog dizajnera i to što sam u mogućnosti da se pridružim Fendiju i zadržim svoje mesto u Dior Men-u je ogromna privilegija.”

    Saznaj više:
    Povezani članci: