Ljubav i moda na Jahorini: Drugi po redu Fashion weekend Jahorina od 17. do 20. avgusta

  27.07.2023.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/1000x600-3.png

  Od 17 do 20. avgusta održaće se drugi po redu umetničko, modno – muzički spektakl Fashion weekend Jahorina, najavljeno je iz Olimpijskog centra Jahorina i agencije za marketing i promociju Signature, koji su u toplim julskim danima na Jahorini sa svojim kreativnim timom snimili kampanju „Ljubav i moda na Jahorini“ i time najavili jedinstveni događaj u regionu.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/1690514880499975.jpg

  ,,Olimpijski centar Jahorina i ovog leta organizuje i pruža podršku brojnim i različitim sadržajima koji na najbolji način promovišu kulturu, modu, umetnost i sport. Fashion Weekend Jahorina je umetnički i modni događaj koji realizujemo drugu godinu za redom i koji okuplja najznačajnije regionalne i svetski poznate modne dizajnere, glumce i umetnike, a njegova dodatna snaga ove godine je saradnja koju smo ostvarili sa Sarajevo Film Festivalom. Verujemo da ćemo brojnim turistima koji su tih dana prisutni u Sarajevu uz Fashion Weekend Jahorina obezbediti dodatnu i sadržajniju turističku ponudu na planini. Takođe bih istakao da za koncert Senide na Jahorini u okviru Fashion Weekend Jahorina već vlada veliko interesovanje“, rekao je Dejan Ljevnaić – direktor Olimpijskog centra Jahorina.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/1690514406028133-scaled.jpg
  Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Jahorina

  „Po inspiraciji i temi kultnog jugoslovenskog filma „Ljubav i moda“ iz 60tih godina, naša kreativna kampanja skreće pažnju na pomalo zaboravljene zdrave društvene norme i vrijednosti, na estetiku i modu jednog vremena, pa je okupila i u fokus objektiva postavila neke od najljepših žena i javnih ličnosti u BiH, uspješne dame koje su kreativci i profesionalci u različitim poslovnim krugovima, žene koje su jedinstvene po svojoj prirodi, baš kao što je i naša Jahorina, ali i Fashion weekend Jahorina koji je naš centralni događaj“, rekla nam je Nataša Petrović, direktorica Signature agencije.

  Satkana užitkom, slatku podršku ekipi seta „Ljubav i moda“ pružila je Bajadera.

  Fashion weekend Jahorina je iznimna poslovna prilika iza koje stoji ogroman rad, organizacija, talenat i ideja. Hvala OC Jahorina i Singature što ste me se sjetili u mnoštvu talenta i ljepote koju posjedujemo u Bosni i Hercegovini’‘, rekla je Anja Kraljević, glumica.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/1690514405924142-scaled.jpg
  Anja Kraljević, glumica

  „Ja imam mali krug velikih ljudi. Ogromnog srca, širokog osmjeha i ambicija. Sreća je zarazna i da, vrlo lako prelazi na druge. Baš tako je došla i ovoga dana kada smo na Jahorini, olimpijskoj ljepotici stvarali uspomene. One koje čuvate u sehari svoga života. Kreirali smo projekt koji stvara i budi emocije. Ali ovo su sretne emocije, koje govore o ljubavi, modi, prijateljstvu i jednom vremenu’‘, rekla je Ana Bvrka, TV voditeljka.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/1690514404548966.jpg
  Ana Bavrka, TV lice

  Podsećanja radi, od prošle godine, nakon prvog vrlo uspešnog Fashion weekenda Jahorina, gde su učestvovali renomirani regionalni modni dizajneri, bilo je očekivano da će ovaj, u osnovi modni događaj, imati svoj nastavak.

  Ove godine, još snažniji, u saradnji sa Sarajevo Film festivalom, Fashion weekend Jahorina počinje 17. avgusta u Sarajevu projekcijom digitalno restauriranog filmskog klasika „Ljubav i moda“ iz 60tih godina, film koji je obeležio jedno vreme i modu u tadašnjoj zemlji i koji će se naći u zvaničnom programu 29. Sarajevo film festivala.

  Iste noći, Olimpijski centar Jahorina i Sarajevo Film Festival pozivaju goste na Fashion Weekend Jahorina Welcome Party ispred Narodnog pozorišta Sarajevo.

  Fashion weekend Jahorina nastavlja se 18. i 19. avgusta na vrhu Jahorine, pored jezera, na platou Olimp bara, u ambijentu najlepše planinske prirode, na 1.900m nadmorske visine i sceni koju za ovu priliku potpisuje scenografkinja Dragana Purković Macan.

  I ove godine Verica Rakočević, Milica Opačić, Amina Hasanbegović, Predrag Đuknić, Jovana Petković, Bata Spasojević i još mnogo nekih od najuspešnijih modnih imena iz zemlje domaćina, Srbije, Hrtvatske, Crne Gore i Slovenije prikazaće svoje originalne kreacije pod svetlom planinskog sunca na vrhu Jahorine. Organizatori su posebno ponosni na činjenicu da će se pridružiti i najpoznatiji domaći modni brendovi Sana Linea i Alma Ras, ali i da će se održati revija „Kostim kroz epohe“, nastala u saradnji sa Narodnim pozorištem Republike Srpske.

  „Ljubav i moda“ igraju u savršenom paru u srcu prirode na sceni Fashion weekend Jahorina!

  Fashion weekend Jahorina prenosi duh umetnosti, kulture i romantike. Najznačajnija glumačka imena iz regije, Branko Đurić Đuro, Jelena Gavrilović, Zala Đurić, Milutin Mima Karadžić i drugi na sceni FWJ izvešće evergrin muzičke numere iz filma „Ljubav i moda“, „Devojko mala“, „Sonja“, „Ljubav ili šala“ i još mnoge druge.

  Fashion weekend Jahorina najavljuje još posebnih događaja- panel diskusije sa učesnicima na teme  „Film i moda“ i „ Kada se sretnu moda i biznis“. Posebno iznenađenje na Fashion weekend Jahorina 2023. godine biće koncert balkanske trep zvezde Senide.

  Sve informacije u vezi Drugim Fashion weekend Jahorina 2023. dostupne su na www.fwjahorina.com

  Saznaj više:
  Povezani članci: