Tapestry, matična kompanija brenda Coach, akvizirala je vlasnika brenda Versace za 8,5 milijardi dolara

  11.08.2023.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/08/Cover_Wide_coach.jpg

  Nova era američke luksuzne mode je pred nama. Velike modne kompanije u Sjedinjenim Američkim Državama udružile su snage, kada je Tapestry, matična kompanija brendova Coach, Kate Spade i Stuart Weitzman, preuzela Capri Holdings, vlasnika brendova Versace, Michael Kors i Jimmy Choo. U poslu, navodno, vrednom 8,5 milijardi američkih dolara, ovom akvizicijom spaja se šest moćnih modnih brendova pod krovom Tapestry-a.

  Kako se navodi, posao još uvek treba da bude finalizovan i odobren od strane akcionara Capri-ja, te bi trebalo da bude završen do 2024. godine. Kombinovani prihod ove dve kompanije iznosi 12 milijardi američkih dolara u više od 75 zemalja širom sveta, a očekuje se da će generisati oko 200 miliona američkih dolara u naredne tri godine.

  U saopštenju za medije, CEO Tapestry-ja, Joanne Crevoiserat je rekla: ,,Tapestry je organizacija koja sa strašću gradi brendove i to čini uz vrhunski dizajn, zanatski pristup i neumoran fokus na klijente. Kombinacija Coach, Kate Spade i Stuart Weitzman brendova zajedno sa Versace, Jimmy Choo i Michael Kors stvara novu moćnu globalnu luksuznu kuću, čime se otvara jedinstvenu priliku za ostvarivanje dodatne vrednosti za naše potrošače, zaposlene i akcionare širom sveta.“

  Ovim spajanjem, Tapestry postaje sve veći konkurent francuskim luksuznim modnim konglomeratima LVMH i Kering, jer je postao četvrta najveća luksuzna kompanija na svetu i druga najveća u Severnoj Americi, odmah iza LVMH.

  Saznaj više:
  Povezani članci: