Pomoć zajednici: Ralph Lauren otvara centar za prevenciju raka

    11.10.2023.
    RECOMMENDED

    Fondacija Ralph Lauren, koja je deo istoimene modne kuće, objavila je da je dodelila grant Univerzitetu Južne Kalifornije, Sveobuhvatnom centru za rak Norris (USC Norris) kako bi otvorio Ralph Lauren centar za prevenciju raka.

    Centar, koji bi trebalo da bude otvoren na proleće 2024. godine, biće treći objekat po imenu Ralph Lauren i biće smešten u okviru bolnice USC Norris i pomoći će da se poboljša pristup „visokokvalitetnim uslugama skrininga raka“.

    U saopštenju, izvršni predsednik i izvršni direktor Ralph Lauren korporacije, sam Ralph Lauren da su do sada napravili veliki pomak u željama da pomognu rano otkrivanje raka..

    „Napravili smo veliki napredak otkako sam se obavezao na borbu protiv raka pre više od 30 godina, ali imamo da uradimo još toga i mi ćemo nastaviti sa naporima da napravimo značajne promene za pacijente, njihove porodice i zajednice“, kazao je Lauren u saopštenju.

    Otvaranje je u skladu sa naporima kompanije da podrži američke zajednice i njihov pristup borbi protiv raka. Fondacija se prošle godine obavezala na doniranje 25 miliona dolara kroz grantove za proširenje postojećih kapaciteta bolnica ili osnivanje pet centara za rak.

    Do sada su otvorili dva, u Vašingtonu i Njujorku, a još dva granta biće dodeljene narednih godina.

    Saznaj više:
    Povezani članci: