Sleeping Beauties: Reawakening Fashion – otkrivena tema sledećeg Met bala  

    09.11.2023.
    RECOMMENDED

    Najuzbudljiviji ponedeljak u godini, ako pratite modu, sigurno je prvi ponedeljak u maju, kada se održava Met gala, za koju je juče zvanično najavljena i ovogodišnja tema.

    Sleeping Beauties: Reawakening Fashion, bal i izložba pod istim imenom koju otvara Met Costume Institute (zbog kojeg se i organizuje gala svečanost – sakupljanje sredstava za njegovo održavanje) prikazaće oko 250 eksponata iz stalne kolekcije Costume Institutea, od kojih su neki retko viđeni u javnosti – i prikazati ih na potpuno nov način.

    Od bodija iz engleskog Elizabetanskog razdoblja 17. veka do čuvenih bal haljina Junon i Venus Christiana Diora, kao i savremenih stvaralačkih dela dizajnera poput Phillip Lima, Stelle McCartney i Connera Ivesa, osnovna izložba obuhvata 400 godina istorije. 

    Dakle, Uspavane lepotice nisu žene već dragocena odeća iz kolekcije Muzeja, koja je toliko krhka da je treba smestiti u posebne staklene kovčege, otkrili su kustosi. Izložba Usnule lepotice: Ponovno buđenje mode će se otvoriti 10. maja nakon Met Gale koja će se održati 6. maja.

    Met Gala je manifestacija koja se od 2005. održava svakog prvog ponedeljka u maju, sa izuzetkom 2020, kada je odložena zbog pandemije virusa korona i kada je zbog istih razloga održana u septembru 2021.  

    Saznaj više:
    Povezani članci: