Uskoro u Art hub Kuli: Performativna instalacija ,,Nejednakost kao praksa“

26.09.2023.
RECOMMENDED

Foto: Marija Stanković

Art hub Kula će biti lokacija jedinstvene performativne instalacije pod imenom ,,Nejednakost kao praksa“ koja će uključiti performanse kao i selekciju radova nastalih unutar grupe sačinjene od devet umetničkih saradnika, a pod mentorstvom vizuelnog i performans umetnika Darka Dragičevića.

Ovaj događaj, koji će se održavati od 29. septembra do 1. oktobra, predstavlja kraj dvogodišnjih umetničkih procesa, nastalih u periodu između 2021. i 2022. godine.

Vizija projekta ,,Nejednakost kao praksa“ bazira se na procesima umetničkih istraživanja zasnovanih na ne-disciplinarnim metodologijama, sa specijalnim fokusom na stvaranju kolektivnog tela između umetničkih saradnika nastalo po principima međusobne saradnje zasnovane na nehijerarhijskim, kritičkim i aktivističim praksama, u kojima je sam čin nastajanja važniji od proizvoda.

Pored predstavljanja izabranih radova iz arhive, događaji u petak (29.09.) i u subotu (30.09.) će uključiti izvođenja četiri umetničke saradnice: Marine Ćuruvije, Emilije Đonin, Marije Marković i Jovane Stojić.

Događaju u nedelju će se pored tima projekta priključiti njegove spoljne saradnice; performans umetnica i predavačica iz Austrije, Klaudija Hoj i Milica Naumov, kustoskinja i antropološkinja. 

03 nejednakost
Saznaj više:
Povezani članci: