Ukoliko ste u potrazi za posebnim gastro užitkom, Fondue subote u Restoranu Puter na Vračaru mogu vas povesti putem drugačijeg i interesantnijeg doživljaja i iskustva. Ovde imate jedinstvenu priliku da probate različite vrste francuskih sireva, spojene u kremasti fondue.
Raznolikost sireva
Jedna od čarolija fondue-a leži u raznovrsnosti sireva koji se koriste. Od intenzivnih tvrdih sireva, do kremastih i nežnih, ovaj specijalitet omogućava da istražujete različite arome i teksture.
Kombinacija sa vinom
Čak su i vinske kombinacije pažljivo birane da unaprede vaše iskustvo fondue-a. Jer, dobar sir zaslužuje i dobro društvo u čaši!
S obzirom na to da fondue-u sadrži visok procenat masti, pri odabiru vina, preporučuju se ona koja imaju izražene kiseline. Lagana bela vina dodatno ističu bogatstvo i kremastu teksturu sira, čineći svaki zalogaj još ukusnijim. Ako ste ljubitelj crvenih vina, elegantan Pinot Noir može pružiti balans između voćnih nota i masnoće sira.
Za one koji vole mehuriće, fondue se dobro slaže s čašom Crémant-a, ili šampanjca. Ova vina upotpunjuju dobar doživljaj, pružajući dodatnu dimenziju sa svojom živahnim i svežim karakteristikama.
Fondue je doživljaj, a samim tim i Idealan način da hladnu subotu provedete u toplom okruženju. Fondue u Restoranu Puter služi se subotom od 18 časova, stoga, prilikom rezervacije, naglasite da želite da uživate u ovom jedinstvenom iskustvu.