Trend Alert: Dark Espresso boja kose

    27.06.2024.
    RECOMMENDED

    Leto je u punom jeku – što bi, prema standardnim kriterijumima lepote, obično signaliziralo povratak šarenog umetničkog dizajna noktiju, pastelne šminke i kože osunčane suncem, zajedno sa mnoštvom svetlijih, sjajnijih trendova kose. Međutim, ne i ovaj put.

    Među prvima na spisku, glumica Emma Stone prekršila letnju tradiciju lepote na premijeri svog dugočekivanog filma Kinds Of Kindness zamenivši svoje bakarne, riđokose pramenove za tamniju nijansu smeđe, novu popularnu nijansu poznatiju kao dark espresso.

    Screenshot 2024 06 25 110257

    KAKO DA NOSITE DARK ESPRESSO?

    Dark espresso je boja koja kombinuje intenzitet tamne kose sa suptilnim, toplim tonovima. Nijansa je okarakterisana kao ona koja odiše luksuzom i dubinom. Cilj dark espresso boje je da stvori bogat, sjajan izgled koji može biti sofisticiran ili casual, zavisno od stila frizure i ličnog izraza.

    Tamnija koža će izgledati sjajno s ovom nijansom, jer će dodatno naglasiti prirodnu toplinu i bogatstvo tena. Svetliji tenovi će, s druge strane, stvoriti kontrast koji naglašava oči i crte lica, dodajući sofisticiranost i dramatičnost izgledu.

    DARK ESPRESSO

    Osim toga, dark espresso je odličan izbor za sve one sa prirodno tamnom kosom koji žele osvežiti svoj izgled bez upotrebe agresivnih tretmana za posvetljivanje. Ova nijansa je idealna i za one sa kovrdžavom ili talasastom kosom, jer naglašava teksturu i daje kosi dodatnu dimenziju. Manekenka Emily Ratajkowski jedna je od prvih koja je ovu boju popularizovala, da bi danas mnogima bila najveća inspiracija kada je reč o nošenju ove boje, isto je i sa Amal Clooney, ali i Meghan Markle.

    4664e073fad1aa3463def0dfa60a87ef
    52ba4ea789d452167c9b99761a78ecf8

    ODRŽAVANJE

    Održavanje dark espresso boje nije preterano zahtevno, ali zahteva nekoliko osnovnih koraka kako bi boja ostala sveža i vibrantna. Prvo i osnovno, potrebno je koristiti šampone i balzame namenjene za obojenu kosu koji će pomoći u očuvanju boje i sjaja.

    Preporučuje se i redovna upotreba maski za kosu koje će ojačati dlaku, posebno tokom letnjih meseci kada sunce može isušiti i oštetiti kosu. Izbegavanje prečestog pranja kose takođe može pomoći u održavanju intenziteta boje, jer šampon može isprati pigmente.

    9d4a5d10677e95e72f44de17b3e8f87c

    Takođe, poseta frizeru svakih 6 do 8 nedelja je preporučljiva kako bi se osvežila boja i ošišali krajevi, čime će kosa izgledati zdravo i njegovano. Za dodatnu zaštitu, korišćenje proizvoda sa UV filterima može pomoći u očuvanju boje i zaštiti kose od štetnih uticaja sunca.

    Saznaj više:
    Povezani članci: