Moguće je „ispasti dobro“ na fotografiji za pasoš

    26.07.2024.
    RECOMMENDED

    Fotografisanje za pasoš može biti stresno, posebno ako vam je stalo do fotografije u pasošu. Fotografije u pasošima prate nas godinama, stoga je važno da budete zadovoljni kako izgledate. A morate priznati da jeste.

    Donosimo vam nekoliko trikova za make-up koji će vam pomoći da zablistate na svojoj pasoškoj fotografiji, s obzirom da nemate prava na ponavljanje. Izbegnite onaj, dobro poznati efekat starijeg izgleda koji može da se dogodi.

    pasos

    Prirodni izgled

    Pasoške fotografije zahtevaju neutralan izraz lica i jednostavnost. Cilj je postići prirodan izgled koji će naglasiti vašu lepotu bez preterivanja. Koristite laganu podlogu koja će ujednačiti ten, ali izbegavajte teške pudere koji mogu izgledati neprirodno pod jakim svetlom.

    Korektor za savršenstvo

    Korektor je vaš najbolji prijatelj kada je reč o skrivanju podočnjaka, crvenila i nepravilnosti. Nanesite ga ispod očiju i na sve problematične delove kako biste postigli svež i odmoran izgled.

    Mat finiš

    Sjajna koža može izgledati masno na fotografijama, stoga se odlučite za matirajući puder koji će kontrolisati sjaj i dati vašem licu sofisticiran finiš. Lagano nanesite puder na T-zonu (čelo, nos i bradu) kako biste izbegli neželjeni sjaj.

    553439661b4b14d8d1b9a9a132d27236

    Suptilno konturisanje

    Blago konturisanje može dati vašem licu definiciju i dubinu, ali pazite da ne preterate. Koristite blagu bronzer nijansu koja je samo nekoliko tonova tamnija od vaše prirodne boje kože. Nanesite ga ispod jagodica, na čelo i duž vilice kako biste stvorili suptilan efekat senke.

    Neutralne oči

    Izbegavajte teške i tamne senke za oči. Umesto toga, odlučite se za neutralne tonove poput bež, smeđe i svetlo roze. Lagano nanesite senku na kapke i koristite smeđu ili crnu maskaru kako biste naglasili trepavice. Izbegavajte tečni ajlajner, jer može izgledati previše oštro na fotografijama.

    afddf32d922a54766d36c45b6a3e98fd

    Oblikovanje obrva

    Dobro oblikovane obrve mogu drastično promeniti izgled vašeg lica. Koristite olovku ili puder za obrve kako biste popunili praznine i oblikovali ih. Izbegavajte previše tamne nijanse i pazite da obrve izgledaju prirodno.

    Prirodne usne

    Za usne birajte ruž ili sjaj u prirodnim nijansama. Izbegavajte jarke boje koje mogu skrenuti pažnju sa vašeg lica. Takođe, tamne nijanse sužavaju vaša usta na fotografiji koja je crno-bela. Nude, roze ili breskvaste nijanse su idealne za postizanje prirodnog i svežeg izgleda.

    108b10d5a7cab0d3fd534ce8cf41c2ae

    Nakon što ste završili sa šminkanjem, lagano poprskajte lice fiksatorom za šminku kako biste osigurali dugotrajnost i svežinu vašeg izgleda posebno po visokim temperaturama.

    Foto: Pinterest

    Saznaj više:
    Povezani članci: