Tri neobične greške u Feng šuiju

    31.07.2024.
    RECOMMENDED

    Feng šui – kineska umetnost harmonizovanja prostora. Može značajno poboljšati kvalitet života, ali često dolazi sa mnogim nesporazumima i suptilnim zamkama.

    Dok se osnovne greške poput pretrpanosti i pogrešne upotrebe boja često pominju, postoje i specifične greške koje mogu proći nezapaženo, ali imaju jednako važan uticaj na protok energije.

    Verujemo da do sada niste imali prilike da čujete za njih jer, kako smo i sami rekli, velika je šansa da će vas upravo ovi saveti zaobići.

    feng sui

    Ogledala postavljena tako da „seku“ energiju

    Ogledala su moćan alat u feng šuiju, jer mogu reflektovati i povećati protok energije. Međutim, njihova nepravilna upotreba može imati suprotan efekat. Jedna od često zanemarenih grešaka je postavljanje ogledala tako da „seku“ energiju, na primer, na ivici stola ili zida, što može uzrokovati prekid toka energije.

    Takođe, postavljanje ogledala naspram kreveta može izazvati nemiran san i osećaj nelagodnosti. Ogledala bi trebalo postaviti tako da reflektuju prijatne prizore i ne stvaraju osećaj nesigurnosti.

    58844e87a6ad8caf146dd719d2995b85
    geng sui

    Blokiranje „Ming Tang“ prostora

    Ming Tang je termin u feng šuiju koji označava „svetli dvor“ ili prostor ispred ulaznih vrata. Ovaj prostor je važan za akumulaciju i protok energije u dom.

    Greška koju mnogi prave je postavljanje prepreka, poput saksija, klupa ili bicikala, ispred ulaznih vrata. Takve prepreke mogu blokirati dolazak pozitivne energije i smanjiti njen protok u dom. Umesto toga, ulaz treba biti otvoren i slobodan, sa čistim putem koji vodi ka unutrašnjosti, kako bi se omogućio nesmetan priliv dobre energije.

    c36fbe92a0aa79a67336d8420a53cf21
    fa4b6c1fdbf0e8470b6d8db5fdef168c

    Neobraćanje pažnje na uglove prostorija

    U feng šuiju, uglovi prostorija su često zapostavljeni, ali igraju ključnu ulogu u ravnoteži prostora. Oštri uglovi mogu stvoriti „ša či“ ili negativnu energiju, koja može izazvati osećaj nelagodnosti ili agresije. Jedna specifična greška je ostavljanje praznih, tamnih uglova, što može stvoriti stagnaciju energije.

    Preporučuje se postavljanje biljaka, lampi ili drugih dekorativnih elemenata u uglove kako bi se ublažili oštri uglovi i podstakao protok energije. U posebnom slučaju, uglovi u dnevnom boravku ili spavaćoj sobi mogu koristiti ukrasne fontane ili biljke sa okruglim listovima za dodatnu harmoniju.

    468ebd1f9d3ec9c863133598abbaf5d1
    f04d7dce5d1f0c399d3f32410958d8d9

    Dok se feng šui može činiti kao kompleksna praksa, obraćanje pažnje na specifične detalje može napraviti veliku razliku u energetskom balansu vašeg prostora.

    Izbegavanjem suptilnih grešaka poput nepravilnog postavljanja ogledala, blokiranja Ming Tang prostora i zanemarivanja uglova prostorija, možete značajno poboljšati kvalitet energije u vašem domu. Ovi mali, ali važni koraci pomoći će vam da stvorite harmoniju i udobnost u svakodnevnom životu.

    Foto: Pinterest

    Saznaj više:
    Povezani članci: