4 pravila francuskog dizajna enterijera kada je reč o vintage elementima

  02.04.2024.
  RECOMMENDED

  Kada se okrenemo svetu u kom vlada jedinstven, francuski dizajna enterijera, ne možemo a da ne primetimo njihovu izuzetnu veštinu u kombinovanju modernog i vintage stila. Definitivno je da su upravo oni počeli među prvima da popularizuju vintage komade nameštaja i dekoracije.

  Njihova sposobnost da učine prostor elegantnim, autentičnim a ujedno i toplim, istovremeno odišući šarmom prošlih vremena, zaista je fascinantna. Kako smo i sami postali opsednuti njihovim umećem da redefinšu svoje enterijere, primetili smo četiri ključna pravila koja često primenjuju kada je reč o integrisanju vintage elemenata u svoj dom.

  116c1e1a99a6c8dda4c71c52b1d39a01
  vintage

  KAKO FRANCUZI PRIMENJUJU VINTAGE ELEMENTE?

  Balans između starog i novog

  Francuski dizajneri enterijera vešto kombinuju vintage komade sa modernim elementima kako bi postigli harmoničan izgled prostora. Ključ je u ravnoteži – bilo da se radi o postavljanju antikviteta uz pored moderne sofe ili o dodavanju detalja poput ogledala ili lustera u prostor koji je opremljen savremenim nameštajem. Ovaj balans stvara intrigantan kontrast koji oživljava prostor i čini ga jedinstvenim.

  5689039e6de6061d9ecc32f0c6810e48

  Kvalitet pre svega

  Kada je reč o vintage komadima, Francuzi se često drže pravila da je kvalitet iznad svega. Biraju komade koji su izrađeni od visokokvalitetnih materijala i koji poseduju izuzetnu izradu. To može biti antikvitetna vitrina od masivnog drveta ili stolica od originalnog kožnog tapaciranja, birajte komade koji mogu da donesu kalitet i vrednost. Takvi komadi ne samo da dodaju šarm prostoru, već su i dugoročna investicija u stil i udobnost.

  93c316143ec2d9b55e38d5203931aa9b

  Lični pečat

  Francuski dizajn enterijera teži da odrazi ličnost i karakter vlasnika. Stoga, umesto da slepo prate trendove, Francuzi biraju vintage komade koji odražavaju njihovu individualnost. To može biti nasleđeni komad nameštaja, retka antikvitetna kolekcija ili jedinstveni detalji poput tepiha ili ukrasnih jastuka. Dodavanjem ovih personalizovanih elemenata prostor činite intimnijim i autentičnijim.

  c27b9c36fc55af55448257ca7128cc8d

  Pažljivo odabrani detalji

  Kada je reč o vintage elementima, Francuzi se drže filozofije „less is more“. Umesto prenatrpanog prostora, preferiraju pažljivo odabrane komade koji su fokusirani na kvalitet, lepotu i funkcionalnost. Bilo da se radi o jednom komadu nameštaja koji služi kao fokuspokus prostora ili o detaljima poput starinskih slika, vaza ili satova, svaki komad se pažljivo integriše kako bi doprineo celokupnom estetskom doživljaju.

  b872f28387cc31c6f74f915b46e9a4a9

  U suštini, francuski dizajn enterijera sa vintage elementima je kombinacija elegancije, kvaliteta i ličnog stila. Uz poštovanje ovih pravila, svako može stvoriti prostor koji odiše šarmom i karakterom prošlih vremena, dok istovremeno zrači savremenom svežinom i udobnošću.

  Foto: Pinterest

  Saznaj više:
  Povezani članci: