Sprema se Instagram revolucija: Imamo spisak novih ažuriranja

    02.08.2024.
    RECOMMENDED

    Kada govorimo o novim karakteristikama na Instagramu, komentari korisnika često sugerišu da platforma nudi sve – osim onoga što stvarno trebamo.

    Međutim, možda se stvari ipak menjaju na bolje. Ovi novi Instagram dodaci mogli bi doneti pozitivne promene koje bi mogle unaprediti iskustvo na društvenim mrežama.

    Napravili smo detaljno spisak šta nas sve očekuje!

    Instagram

    Fleksibilni Carouseli: Više od horizontalnih i vertikalnih fotografija

    Jedan od najuzbudljivijih noviteta u test fazi omogućava korisnicima da u carouselu kombinuju fotografije različitih orijentacija i formata.

    Trenutno, ako želite postaviti niz slika, morate se odlučiti hoće li biti horizontalne ili vertikalne.

    Međutim, s novim ažuriranjem, moći ćete mešati oba formata unutar jednog carousela, čime ćete dobiti veću fleksibilnost i kreativnu slobodu. Ova karakteristika, koja je izazvala veliku pažnju na TikToku, mogla bi značiti da će vaši postovi izgledati dinamičnije i zanimljivije. Video koji je prvi otkrio ovu vest možete pronaći putem linka, a ovi uzbudljivi trendovi već su osvojili brojne obožavatelje.

    3706bf0f43dad01a0eaedf6195f38e28

    Muzika i tekst na carousel fotografijama

    Druga uzbudljiva novost je mogućnost dodavanja muzike i teksta na vaše carousel fotografije. Ova opcija može značajno obogatiti vaše postove, omogućavajući vam da dodate zvučne efekte i vizuelne poruke koje će privući pažnju vaših pratilaca. Dodavanje muzike i teksta omogućava veći stepen personalizacije, što može pomoći u izražavanju vašeg jedinstvenog stila ili priče koju želite ispričati kroz svoje fotografije.

    Povezivanje Strory-ja s WhatsAppom

    Još jedan značajan novitet u testiranju je mogućnost povezivanja vaših Instagram priča direktno s WhatsAppom, uz Facebook. Ovo proširenje bi moglo značiti lakše deljenje sadržaja među različitim platformama, omogućavajući vam da brže i efikasnije komunicirate s vašom publikom na više kanala.

    Ovo ažuriranje pruža dodatne mogućnosti za interakciju i povezivanje s vašim pratiocima, što može unaprediti vašu strategiju društvenih medija.

    9ed7dfcc47c1af1a5db16e7a14bd7c98

    Virtualni ljubimci

    Virtualni ljubimci, koji će se razvijati i rasti u skladu s interakcijama drugih korisnika s vašim sadržajem, predstavljaju još jedan zanimljiv novitet. Iako je ova karakteristika još uvek u fazi testiranja, može doneti dodatni element zabave i personalizacije.

    Zamislite virtualnog ljubimca koji reaguje na komentare i lajkove vaših pratilaca – ovo bi moglo stvoriti potpuno novu dimenziju angažmana i interakcije na Instagramu.

    Porast broja oglasa

    Nažalost, uprkos svim ovim uzbudljivim promenama, ne možemo izbeći oglašivačke sadržaje. Instagram planira povećati broj oglasa, a oni će se pojavljivati i putem skočnih obaveštenja kroz novi Ad Break program. Iako ovo može značiti veću vidljivost za brendove i oglašivače, za korisnike to može predstavljati dodatnu distrakciju. Biće važno pratiti kako će se ovaj trend razvijati i uticati na celokupno iskustvo na platformi.

    d4e2555ad0c71f6f5fff18676f350cfc

    A, hronološki redosled?

    Jedna karakteristika koja bi mogla biti dobrodošla je povratak hronološkog reda objava, no čini se da ćemo na to još uvek morati da čekamo.

    Iako bi povratak hronološkog reda mogao zadovoljiti mnoge korisnike koji su želeli da vide objave u realnom vremenu, trenutno se čini da Instagram ne planira uvođenje ove promene u skorijoj budućnosti.

    Svi ovi noviteti i promene ukazuju na to da Instagram nastoji da prilagodi i unapredi svoje karakteristike kako bi zadovoljio potrebe svojih korisnika, a istovremeno i pružio nove mogućnosti za kreativno izražavanje i interakciju.

    Dok se ove promene ne implementiraju u potpunosti, vredi pratiti razvoj situacije i iskoristiti sve dostupne opcije za maksimalno uživanje u Instagram iskustvu.

    Foto: Pinterest

    Saznaj više:
    Povezani članci: