6 ključnih trendova: Kako nosimo čizme u novoj sezoni

    15.09.2024.
    RECOMMENDED

    Da li se još neko raduje dolasku jeseni i zime samo zbog toga da bi mogao da nosi čizme? Ako spadate u tu grupu, ove sezone bićete srećniji nego ikad – materijali, oblici, dužine, trendovi za ovu jesen, mogu da se opišu u samo tri reči – nosi se sve!

    Okej, da budemo kratki i jasni odmah na početku, materijal koji ove jeseni dominira jeste antilop – vole ga influenseri, ali i vodeći svetski brendovi – omiljeni Gucci ga ima u gotovo svakom segmentu svoje kolekcije za jesen.

    Dužina? Čizme do kolena su must, ali i gležnjače, koje zauzimaju centralno mesto na modnoj pozornici. Nosiće se i čizme iznad kolena, a gotovo niko neće moći da odoli ni klasičnim kaubojkama.

    Boje? U trendu su, baš u skladu sa jeseni, zemljani i neutralni tonovi, kao i bordo nijanse, što će se posebno dopasti onima koje preferiraju eleganciju.

    Ako ste spremni da osvežite kolekciju čizama za ovu sezonu, proučite modele za jesen koje smo mi izdvojili:

    Čizme od antilopa

    Iako nije praktičan tokom kišne sezone, antilop je materijal koji će dominirati ove jeseni. Najveća pomama vlada za dubokim čizmama od antilopa, koje će, ako upotrebite adekvatnu zaštitiu za kožu, moći da se nose u svim vremenskim prilikama. Kombinujte ih sa pantalonama u nežnim nijansama, uparujte sa torbama od antilopa ili kaputom – za najluksuzniji jesenji izgled.

    cizme

    Vintidž ženske antilop-čizme

    Ipak najtrendi su čizme od antilopa srednje dužine sa špicastim vrhom i manjom elegantnom štiklom.

    Riding, riding

    Old money estetika još uvek nije stvar prošlosti, zapravo, na društvenim mrežama samo raste interesovanje za nju. Stoga, ne treba da čudi što će čizme za jahanje, jedna od njegovih glavnih odlika, biti prisutne svuda oko nas. U svojim kolekcijama ih imaju gotovo svi svetski brendovi, a najlepše su one kuća Hermès, Gucci i Bally, elegantne, svedene, zemljanih tonova.

    Jahaće čizme nosite uz vunene oversized džempere, teksas suknje ili skinny jeans – još jedan od trendova Y2K koji se vratio.

    1054250700 2 7 16

    Čizme jahačkog stila

    Western boots

    Možete to zvati Cowboy Carter efektom odnosno uticajem koji je izvršio poslednji album Beyonce, ali trend kaubojki je u punom jeku. U modi su one sa nagnutim petama i ukrasnim šivenjem. Nosite ih sa farmerkama i dugačkim haljinama.

    Screenshot 2024 09 13 141537

    Cowboy leather boots

    Burgundy

    Možda vam čizme u burgundy nijansi ne deluju kao dobar izbor jer mislite da nemate sa čime da ih kombinujete, ali ne dajte se zavarati – ova nijansa bordo boje veoma se lako uklapa sa bež, zelenom, denim plavom, maslac žutom, ali i crnom i belom.

    12002410022 e1

    Kožne čizme sa visokom štiklom

    Moto

    U novijoj istoriji sve je počelo sa brendom Miu Miu, kućom koja je pre nekoliko sezona predstavila moto čizme ukrašene kaiševima, kopčama i pojasevima, osvojivši modne entuzijaste zauvek.

    No, ako volite minimalizam birajte Steve Madden i J.Crew. Kombinujte ih uz kožne jakne ili nežne ženstvene suknje za balans između high – fashion stila i undergrounda.

    cizme

    Rocky Brown Distressed

    Foto: Promo, Instagram

    Saznaj više:
    Povezani članci: