Magda Butrym predstavila novu kolekciju – Gossamer SS25

    02.10.2024.
    RECOMMENDED

    Poljska dizajnerka Magda Butrym predstavila je svoju novu kolekciju za proleće/leto 2025 pod nazivom Gossamer. U fokusu ove kolekcije su lagani, prozračni materijali i moderni krojevi, uz prepoznatljiv pristup kojim Butrym uspeva da spoji klasičnu eleganciju sa avangardnim detaljima.

    Screenshot 2024 09 30 at 14.02.15

    Nova kolekcija inspirisana je idejom lakoće i fluidnosti, a materijali kao što su svila, šifon i saten svakoj kreaciji donose doživljaj slobode i ženstvenosti. Paleta boja odiše prolećnim duhom, pretežno pastelnim nijansama poput svetloroze, bež i ledeno plave. Upravo te boje naglašavaju romantičnu estetiku kolekcije, ali i pružaju savršen kontrast sofisticiranim, ručno izrađenim detaljima, kao što su cvetni motivi i sitne perle.

    SS25 MAGDA BUTRYM LOOKBOOK 05 2

    Jedna od glavnih karakteristika kojim se brend Magde Butrym ističe jeste posvećenost detaljima, što se i u ovoj kolekciji jasno vidi kroz specifične krojeve i teksture. Gossamer se može opisati kao kolekcija koja donosi spoj suptilnog glamura i funkcionalnosti. Haljine su lepršave i lagane, bluze nežno prate liniju tela, dok su suknje ukrašene diskretnim naborima i volanima, čineći svakom komad dinamičnim i fluidnim. Za ljubitelje vanvremenske elegancije, deo kolekcije čine i sofisticirani kaputi, svedeni, ali sa upečatljivim akcentima.

    SS25 MAGDA BUTRYM LOOKBOOK 01 1

    „Inspiraciju za ovu kolekciju pronašla sam u konceptu prozračnosti i osećaju slobode koju moda može da pruži,“ izjavila je dizajnerka. „Želela sam da kreiram komade koji su istovremeno lagani i moćni, nešto što odražava prirodnu eleganciju žene, ali i njenu snagu.“

    SS25 MAGDA BUTRYM LOOKBOOK 02 2

    Iako je kolekcija namenjena prolećnim i letnjim mesecima, pojedini komadi poput jakni i oversized blejzera mogu se preneti i u prelazne sezone. Ovi komadi, uz neutralne tonove i jednostavne krojeve, omogućavaju beskrajne mogućnosti kombinovanja, od opuštenih dnevnih varijanti do elegantnih večernjih izlazaka.

    SS25 MAGDA BUTRYM LOOKBOOK 03 2

    Magda Butrym, čije kreacije nose poznate ličnosti širom sveta, poput Belle Hadid i Hailey Bieber, nastavlja da oduševljava modnu publiku svojim jedinstvenim spojem ručnog rada, luksuznih materijala i smelih modnih izbora. Kolekcija Gossamer je savršen primer kako dizajnerka balansira između sofisticiranosti i avangarde, pružajući ženama komade koji nisu samo odeća, već izraz ličnog stila i stavova.

    Kolekcija će uskoro biti dostupna online i u odabranim radnjama širom sveta, a modni insajderi već prognoziraju da će mnogi komadi iz ove kolekcije postati must-have za predstojeću sezonu.

    SS25 MAGDA BUTRYM LOOKBOOK 04 2
    Saznaj više:
    Povezani članci: