Miris jeseni: 5 parfema koji će obeležiti sezonu

    05.10.2024.
    RECOMMENDED

    Dolaskom kraćih i hladnijih dana, polako menjamo garderobu i okrećemo se jesenjim parfemima koji menjaju letnje, lagane mirise. Ovo je naš izbor nota koje će učiniti da na svakom mestu i u svakoj prilici ostavite utisak…

    Chanel Allure Home Sport Superlegerra

    Ako ste ljubitelj limitiranih izdanja ovo je prvi “pik” jesenje kolekcije. U pitanju je miris impresivne tradicije, jer Chanel s ponosom ističe da je prvi Allure Homme debitovao davne 1999. godine.

    Nova interpretacija kultnog mirisa Allure Home Sport dobija dodatak u imenu, pa Superlegerra osim modernizovane ambalaže donosi i savremeniju notu.

    parfem

    Po definiciji, u pitanju je intenzivan Eau de Parfum miris sa svežim, drvenastim notama. Kao kontrast, majstori brenda Chanel upotrebili su voćnu svežinu grejpfruta, dajući mirisu dinamičnost i oštrinu. Kao poseban začin tu je i snažna nota mošusa koja daje mirisu prepoznatljiv intenzitet.

    Verna nasleđu, kultna bočica kuće Chanel ponovo je osmišljena upotrebom prozirnog dimljenog stakla

    Chanel samouvereno navodi da je u pitanju miris koji je ravnotežu sastojaka doveo do savršenstva. PR tim ističe da će Superlegerra biti izbor muškaraca koji teže skladu ležernosti i intenziteta. Novi miris francuske kuće dolazi u elegantnoj providnoj bočici koja ističe aerodinamični oblik. Sportski stil je naglašen natpisom Superlegerra, koji je istaknut jarkocrvenom nijansom.

    Memo Italian Leather

    Boje nice parfema brani brend Memo. Sve relevantnija francuska kompanija za jesenju sezonu predlaže miris sexy imena i ništa manje zavodljivih sastojaka.

    Ovo nije parfem za introverte, jer Italian Leather udružuje jednostavnost zelenog lista paradajza sa sofisticiranom notom kože, mirte i vanile. Kao final touch Memo je u niz sastojaka dodao i ružičasti biber. Stepen intenziteta kaže da je Italian Leather dostigao 4/5, što govori samo za sebe…

    Memo

    Za Dolce Vita efekat, Memo je novi parfem (dostupan u 75 i 200 ml) upakovao u luksuznu bočicu koja će biti pravi mali ukras.

    Italian Leather kuće Memo je parfem koji bi danas odabrao Jep Gambardella

    Acqua di Parma Luce di Rosa

    Za diskretne heroje Acqua di Parma je pripremila pravu olfaktornu senzaciju.

    Po definiciji, Luce di Rosa je primer kontrasta i dinamike. Miris se otvara mešavinom citrusa, u kojoj se prepliću bergamot i mandarina, uz suptilnu dopunu crnog i ružičastog bibera. Znalački, Luce di Rosa dodaje i ulja kardamona. U svom srcu, Luce di Rosa igra na kartu vetivera, kedrovine koju prati mošus, stvarajući završnicu koja otkriva autentične mirisne senzacije.

    Acqua di Parma

    Novi parfem brenda Acqua di Parma deo je linije Signatures of the Sun

    Osim putnog izdanja od 20 ml Luce di Rosa se nudi u veličini od standardnih 100 i 180 ml. Pakovanje je klasično i prati nasleđe kompanije Acqua di Parma. Etiketa je crna i dekorisana je grbom brenda osnovanog 1916.

    Jo Malone English Oak & Hazelnut Cologne

    Iako ne pripada najnovijim mirisima brenda Jo Malone, English Oak & Hazelnut Cologne predstavlja evergreen u svetu mirisa i parfem bez kojeg je svaka kolekcija nedovršena.

    Jo Malone

    Kao što ime jasno najavljuje Jo Malone akcentuje notu zelenog lešnika. Nju prati scent vetivera čiji takt prati muževna hrastovina koja pleni neodoljivim zemljanim tonovima. Dostupan u dve veličine, u kompaktnom izdanju od 30 ml i dimenziji od 100 ml English Oak & Hazelnut Cologne dolazi u klasičnoj transparentnoj ambalaži.

    Mancera Amore Caffè 

    Ako volite affogato (a znamo da volite) ove jeseni potražite parfem ateljea Mancera. Njegovo ime je Amore Caffè i inspirisan je jutarnjim ritualima, koji su neraskidivo povezani omiljenim s čarobnim napitkom.

    Amore Caffè pronalazi svoju inspiraciju u jedinstvu suprotnosti. Za prvi udar tu je oporni miris kafe koji verno prati dašak amaretto likera. Mancera je kao kontrast u staklenu bočicu dodala vanilu Ice Cream notu i smeđi šećer koji isporučuju zavodljivu slatkoću.

    Mancera

    Mancerin parfem je dostupan u dve veličine, od 60 i 120 ml.

    Head note parfema Amore Caffè čini crna kafa koju prati amaretto liker

    Foto: Instagram

    Saznaj više:
    Povezani članci: