Brend BATAKOVIC BELGRADE od sada na FARFETCH platformi – detalje otkriva Ivana Bataković

    Jedan od najluksuznijih domaćih brendova od sada može da se pazari na Farfetchu, a uskoro i u najprestižnijoj radnji na svetu - ANTONIA MILANO.
    17.10.2024.
    RECOMMENDED

    Da je jedan od najboljih na domaćoj modnoj sceni, ali itekako konkurentan među vodećim svetskim brendovima, Batakovic Belgrade potvrdio je ekpanzijom na italijansko i francusko tržište, a sada i prisustvom na globalnoj platformi Farfetch. Nastao pre samo nekoliko godina, kao potreba Ivane Bataković da unese nešto novo, sveže i neobično u lokalnu modnu industriju i pokaže da žena može da izgleda seksi i u oversized komadima i zakopčana do grla, brend je od samog početka bio usmeren na vrhunski kvalitet materijala i savršene forme. O sadašnjim uspesima, novoj kolekciji, ali i planovima za budućnost, razgovaramo sa osnivačicom brenda Ivanom Bataković.  

    Kakav osećaj kada se vaš brend, jedini iz Srbije, nađe na platformi Farfetch?

    – Jako sam ponosna što polako postavljamo Beograd na fashion mapu sveta. Kada je Riccardo Ruini, naš kreativni direktor, pre izvesnog vremena rekao da vidi Batakovic Beograd u društvu poznatih brendova u svetu, malo nas nije mislilo da je luckast. Nadam se da smo otvorili put i ohrabrili i ostale brendove sa ovih prostora da veruju u svoj rad i da se trude.

    Kako su izgledali pregovori sa platformom Farfetch?

    – Slagala bih kad bih rekla da su zasluge bile samo naše. Jedan veliki deo zasluga pripada nekima od najvećih luxury butika na svetu, kao što su Antonia Milano, Venicio, And, Suit … koji su odlučili da se Batakovic Belgrade kolekcija nađe kod njih, rame uz rame sa najluksuznijim svetskim brendovima. Oni su inicirali ulazak na Farfetch, moje je bilo samo da kazem “da”.

    batakovic
    batakovic 2

    Da li lično volite ovu platformu i šopingujete na njoj?

    – Tu je ceo svet, uspeli su da okupe sve brendove i butike na planeti, i za sada su bez konkurencije. Lično, pripadam onoj starijoj školi koja više voli da uđe u radnju i dotakne ono što želi, no kako često ne uspevam da pronađem veličinu za sebe, put me opet odvede do Farfetcha. Kupovina je malo problematična zbog carine i poreza, ali se nadam da će se i to rešiti uskoro.

    Koje Batakovic Belgrade komade možemo naći na Farfetch-u?

    – Za sada samo određene modele iz kolekcije jesen-zima 2024, za koje su se opredelili neki naši klijenti iz Italije i Švajcarske. Nadam se da ćemo uskoro moći da ih vidimo mnogo više.

    Jedna od poslednjih vesti je da su komadi iz vaše kolekcije slikani u Giuseppe Zanotti kampanji. Već ste dostupni na francuskom i italijanskom tržištu, kakve još planove imate u vezi sa brendom?

    batakovic 7

    – Bila sam jako srećna kada mi je traženo odobrenje da se naši modeli koriste za slikanje jednog brenda kao što je Guiseppe Zanotti. Verujem da to niko na svetu ne bi odbio! Znam da su tragali za nečim što je luksuzno, a unikatno, i ne toliko dostupno. A za dalje … Vidimo se u najprestižnijoj radnji na svetu – ANTONIA MILANO od decembra. 

    Poslednja kolekcija je za proleće – leto, kada možemo očekivati onu sa jesen – zima odrednicom?

    – Radimo na tome naporno, nadam se da ćete je videti baš brzo. Kaliko god planirali unapred, uvek se sve završi u “minut do zime“.

    1
    batakovic 4
    2 9

    Otkrijte nam nešto u vezi sa predstojećom kolekcijom.

    – Biće drugačija, malo smirenija, ali sigurno autentična. Stare saradnike ne menjamo, pa opet radimo modele izrađene od Loro Piana tkanina.

    Kakvu ženu imate na umu dok kreirate? Možda ste to vi?

    – Kao mlađa, mnogo sam volela da maštam, pa sam razmišljala o ženama koje su davnih dana hodale modnim pistama i crvenim tepihom. Danas uvek počinjem od toga kako bih volela da su odevene žene koje vidim oko sebe, pa i ja sama.

    Fotografije: Dušan Reljin, Instagram

    Saznaj više:
    Povezani članci: