Realno i nema baš puno boljih stvari od nedelje pri kraju jula. Odnosno, možda ne postoji nijedna! Jer dan je topao, lenj, mio. Razvlači se i vijuga svojim tokom, možda smo malo zaboravili da inboks postoji, možda samo guglujemo hotele na Parosu. Možda smo napokon stigli u ono letnje bestežinsko stanje, kada samo zadovoljno plutamo prisutni tu i sada, bez previše misli o budućnosti. Biće šta bude i ajde živeli. No, postoji način kako i da tu idillu podignete na novi nivo, sa malo igre u kuhinji, napravite sebi homemade prirodne sladolede, dodajte štapiće i uživajte u novoj nedelji punoj slasti. Nema na čemu.
Roze sladoled sa cvećem
Ako se osećate dekadentno možete pozvati društvo i poslužiti im sladoled koji kombinuje roze, voće i jestivo cveće. Ova varijacija na temu izgleda jako atraktivno pa se nemojte iznenaditi kad svi prijatelji krenu da prave storije, a prava žurka nastaje kad otkrijete sve nijanse ukusa. Razmišljajte unapred, alkoholu treba više vremena da se stegne u zamrzivaču, pa računajte da morate da pripemite sladoled najmanje 24 sati pre nego što pozovete goste.