Proleće je iza ugla: Šef kuhinje Biljana Đorđević nam preporučuje šta da kuvamo
Biljana Đorđević je šef kuhinje beogradskog restorana i hotela Pavilion. Iako mlada, jedna je od najperspektivnijih kuvara kod nas. Ova 30-godišnjakinja kulinarstvom se profesionalno bavi 11 godina. Kako ističe najviše preferira francusku kuhinju, iako se 5 godina bavila isključivo japanskom. „Više volim tipove kuhinja koji su nama bliži u različitom pogledu, i za koje mogu uvek da nađem sveže namirnice“, govori ona.
Za BURO. je izdvojila jedan prolećni recept koji je jednostavan i koji svi možemo napraviti i u svom domu. A dala nam je odgovor za kojim receptom najčešće poseže kada ne radi.
Lingvini sa pestom od bosiljka i pistaća
Za pesto je potrebno:
150g bosiljka
50g oljuštenih pistaća
50g parmezana
1 čen belog luka
70ml maslinovog extra vergine ulja
So, biber
Sve sastojke, osim ulja, ubaciti u blender i samleti. Kada se svi sastojci sjedine, polako dodati ulje dok se ne dobije ujednačena smesa. Skuvati pastu po želji, po uputstvu sa pakovanja. Ja sam koristila sveže lingvine ali može bilo koja druga . Kada se pasta skuva, prebaciti u posudu ili činiju, dodati malo vode gde se kuvala pasta, 40g parmezana, 30g putera i pesto. Mešati dok se sve ne sjedini. Servirati u tanjir, posuti sa malo mlevenih pistaća i par listova svežeg bosiljka.