Otvara se hotel Pavilion u srcu Beograda, pogledajte prvi o čemu se radi
Ako ste priželjkivali neko novo fino mesto za „skloniti se od briga“, čestitke – upravo ste ga pronašli! Lično, u večitoj sam potrazi za gradskom lokacijom koja će biti čisto leto. Ušuškana, ali i elegantna, pomalo laidback, a bome i skockana. Ležerna atmosfera gde ipak mogu da povedem one dobre štikle, ali želim da nosim laptop i napaćeni mozak malo da radimo, no ako se predomislim da mogu da ostanem i na branču sa prijateljima koje sam usput stekla. Mislite da tražim previše? Da sam prestroga?
Verovatno, ali izgleda se se pojavilo mesto koje zadovoljava sve te kriterijume.
Adresa je Dobračina 39, a hotel Pavilion prepoznaćete po nežnoroze fasadi, ulaz iz bašte odmah će vam otkriti vam da se tu radi o jednoj vrlo elegantnoj epizodi. Bašta je prekrivena kamenčićima i ispunjena je baštenskim stolicama domaćeg brenda Garda, a ceo jedan zid je prekriven velikim ogledalom zahvaljujući kom ćete moći da pratite šta se zbiva u svim delovima. Idealno za špijuniranje simpatije – samo kažem.
Realno, možete se zaustaviti u bašti i samo uživati u prostoru koji je, iako u centru grada, sklonjen od vreve i ima taj je ne sais quoi faktor koji će vas podsetiti na imanje u unutrašnjosti Francuske, dok ćete zapravo gledati u dorćolske krovove. Moja topla preporuka je da prvo napravite krug po lokalu, a zatim se prepustite istraživanju ukusa sa jelovnika.
Ljubitelji žuljanja laktova oduševiće dugačak šank, a ljubitelji dizajna „pašće“ na Flos „Snoopy“ lampu koja ga ukrašava. I to će tek biti nulta tačka u putovanju kroz savremen dizajn, jer ako ste poznavalac ovde ćete videti većinu komada koji su trenutno na svim hot listama. Iznad stolova nalaze se papirni lusteri koje je Jaime Hayon osmislio za &Tradition, stolice je dizajnirao Zoran Jedrejčić za Woakdesign, dok su okrugli stolovi za ručavanje delo Michael H. Nielsena za brend Bolia. Kad odlepite pogled od nameštaja, na plafonu ćete videti raskošne aranžmane od suvog cveća koji je izradio lokalni studio Lans.
A onda? Onda vas pozivam da pređete u unutrašnjost, gde počinje prava žurka! I to u bukvalnom i prenesenom značenju. Tu se nalazi recepcija hotela koji će uskoro početi sa radom, radi se o luksuznom boutique konceptu koji broji 14 soba. Kao i restoran i bar u kome sam se već zamislila kad počnu hladniji dani, a znate koliko prezirem i da zamišljam da zima uopšte postoji, no ovaj prostor je zaista toliko inspirativan. I ovde je na podu liveni terrazzo, a skoro sav nameštaj i dekor je fludnih organskih formi u različitim materijalima i teksturama, kako bi se dodatno naglasio razigrani karakter prostora. Naravno, i ovde su komadi na kojima možete vežbati svoje poznavanje moderne scene, kao što je stona lampa „Shogun“ koji je švajcarski arhitekta Mario Botta dizajnirao još 1986. godine za brend Artemide. A uskoro sa radom počinje i concept radnja na donjem nivou.
Kada napokon sve obiđete, vreme je da se baci sidro i lagano gustiraju ukusi života. Meni nudi letnje specijalitete kao što su ceviche, tuna tartar, riba…a u planu je da se sezonski menja. Deo jelovnika koji u teoriji ne bih smela ni da pogledam sam istražila samo zbog vas, jer ovde postoji odličan banoffee kolač i zapečeni cheesecake za grilovanim kajsijama. Oh well, takav je posao.
Kako sumrak pada obavezan je i test krug po koktel karti, trenutno nude petnaestak originalnih receptura. D39 je signature drink, a u njega je umešana rakija, pa je sasvim okej da u duhu letovanja kod kuće krenete od tog pića. Moja preporuka ide i pastelno roze koktelu Orbium koji se pravi od Orbium džina, soka od agave i svežih malina. Živeli i vidimo se ponovo!