Nosite samo ručni prtljag? Evo kako da sve spakujete u mali kofer

    07.07.2022.
    RECOMMENDED

    Znate kuda ćete, jedva čekate ali vaše uzbuđenje mrači panika od pakovanja? Bez brige, tu smo da vam pokažemo kako da se i za put od nedelju dana spakujete u ručni prtljag, potrebno je samo malo koncentracije. 

    Prvo uzmite u obzir:

    • Kuda i zašto idete (more, city break, poslovni put…)

    • Sa kime putujete (idealan scenario: neko sa kime možete da delite kozmetiku i/ili odeću)

    • Šta ćete raditi (ići na plažu i ne pomerati se, obilaziti, pešačiti ili, možda, ići u skupe restorane i klubove)

    Nećemo vam otkriti toplu vodu kad kažemo da je daleko lakše pakovati se za letnje destinacije i da je jednstavnije spakovati letnju haljinu nego džempere i kapute, ali ovo su osnovni principi koji važe za svako putovanje.

    Obratite pažnju na:

    • Vreme pakovanja. Ako imate decu, pakujte se kada ona nisu kod kuće ili nakon što odu na savanje. Potrebni su vam mir i koncentracija.

    • Ako ste nervozni pred put, pakujte se koji dan ranije. Ako će vam biti lakše, bukvalno zakažite sebi vreme za to.

    • Klonite se društvenih mreža ako vam se od skrolovanja čini da vam je ormar prazan i da u njemu nemate ništa što valja kada se uporedi sa influenserima.

    • Ako vam garderoba inače nije organizovana, izvadite sve napolje i posložite tako da vam sve bude pred očima za lakše kombinovanje i planiranje outfita.


    Proces pakovanja


    Napravite listu

    Počnite sa tim na koliko dana idete i koliko kombinacija vam realno treba. Na primer, ako idete na 5  dana i trebaju vam lookovi za dan i noć, to znači da vam ukupno treba 10 kombinacija. Pri tom imajte u vidu da to ne znači 10 potpuno različitih kombinacija, već da za neke od njih treba da koristite iste komade.

    napravite kombinacije

    sklapanje

    Krenite sa jednom – najvažnijom – kategorijom, na primer „plaža“ ako idete na more. Tri do četiri kupaća kostima su vam više nego dosta pa prvo odaberite njih, a zatim i sve što uz njih ide, poput šortseva ili overisized košulje. Odmah će vam biti jasno koji šorts, na primer, ide uz nekoliko kostima – čestitamo, već ste poput mini modnog urednika!

    pronađite svoje glavne komade

    Savetujemo vam da odvojite tri komada oko kojih ćete sklapati kombinacije koje ćete posle nositi u raznim prilikama. Najbolje je da to budu komadi koji su prilagodljivi, poput crnog kupaćeg kostima koji može da se nosi i kao top, haljine koja može i na plažu i u restoran, pantalone koje idu i iz sako i uz gornji deo bikinija… Jasno vam je na šta ciljamo. 

    Napravite 3-4 outfita oko ovih komada, a zatim dodajte šta vam fali. U svakom od njih treba da se osećate kao da ne možete da pogrešite, čak i da se trudite. 


    BURO. predlog

    Saznaj više:
    Povezani članci: