Ivan Jevtović: „Prihvatio sam pravilo 3 zadatka dnevno“ (VIDEO)

  11.05.2024.
  RECOMMENDED

  Beogradski glumac Ivan Jevtović je vredan čovek: glumi u pozorištu, na filmu, predaje, peva u muzičkom bendu Deca loših muzičara, stigne da otputuje za svoju dušu. Dosledan rokenrolu.

  Ivan Jevtovic

  Foto: BURO.

  Verovatno mu sve to ide od ruke jer ljudi osećaju da je lik sa dobrim namerama. I vole ga. Nije mu mrsko da uradi ništa što se tiče pozorišta i kulture. U njegovom slučaju, to je stvar kućnog vaspitanja. Reklo bi se da zbog toga i traje na sceni.

  2404 Ivan Jevtovic DOB WEB 00127

  Foto: BURO.

  Nalazimo se u Domu omladine Beograda, mestu koje Ivan Jevtović vidi i oseća kao brod sudbine kojim je plovio i plovi na različite obale. Tu je dolazio da sluša bluz, gleda predstave; tu je upoznao svoju devojku, zaprosio je usred nastupa, tu i dan-danas zajedno dolaze po parče svoje sveže torte s ukusom kulture.

  Posebno za BURO.MEN, provozali smo se tim brodom, na mirnoj obali bez talasa, sa prijatnim vetrom. Pogledajte video:

  Ivan Jevtović lična karta

  Rođen u Beogradu 1972. godine. Završio Prvu beogradsku gimnaziju a zatim diplomirao glumu kao najbolji student generacije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1996. godine, u klasi Gordane Marić.

  2404 Ivan Jevtovic DOB WEB 00180


  Karijeru započeo još kao student u predstavi „Romeo i Julija“, u režiji Jagoša Markovića, pozorište „Boško Buha“ 1995. godine. Nakon zapažene uloge, angažovan je kao stalni član te kuće od 1996. do 2011. godine, u kojoj je ostvario više od 20 značajnih rola. Sarađivao je i sa najznačajnijim rediteljima u Narodnom pozorištu, BDP-u, JDP-u, Zvezdara Teatru, Pozorištu na Terazijama, Pozorištancu Puž, Ateljeu 212, čiji je i danas član. Jedan je od osnivača pozorišne trupe „Torpedo“.


  Pored bogatog pozorišnog, sticao je iskustvo i u prestižnim filmskim i televizijskim ostvarenjima. Dobitnik je nekoliko važnih festivalskih nagrada iz pozorišne i filmske oblasti. Između ostalih, nagrada za najboljeg mladog glumca na Festivalu u Užicu 1996. god., nagrada „Car Konstantin“ za najboljeg glumca na Film festivalu u Nišu 2000. god., nagrada „Zlatni ćuran“ za najboljeg glumca na Festivalu komedije u Jagodini 2009. godine i druge.

  2404 Ivan Jevtovic DOB WEB 00107


  Ostvario je i zavidan broj rediteljskih postavki pozorišnih predstava, a često je i autor scenskog pokreta u dramskim komadima. Aktivan je i kao pedagog na stručno umetničkim akademijama.

  Fotografije: BURO.

  Saznaj više:
  Povezani članci:

  No results found.