BRZE MOKASINE: Tod’s i Lamborghini napravili kolab iz dečačkih snova

  29.03.2024.
  RECOMMENDED

  Čuvene Gommino mokasine brenda Tod’s nedavno su debitovale u kolaboraciji s kompanijom Lamborghini. Rezultat su driving shoes prve klase, savršene za vikend vožnju, pogotovo ako se desnom nogom budi moćni motor italijanskog superautomobila…

  ARISTOD’SKRATIJA

  Osnovana 1920. godine, kompanija Tod’s pripada aristokratiji u svetu italijanske obuće. Vek besprekorne izrade i neprolaznog stila, čuveni brend krunisao je premijernom saradnjom sa kompanijom Lamborghini, čiji su superautomobili oduvek bili inspiracija za dečačke postere. 

  Tods Lambo

  U centrali ateljea Tod’s, ovom zvučnom kolaboracijom najavljuju novo doba – jer je pre nekoliko meseci na mesto kreativnog direktora došao Matteo Tamburini, bivši modni consigliere kompanije Bottega Veneta. Dobar zaplet, zar ne?

  Mitski Pitti Uomo u Firenci odabran je kao savršen toponim za predstavljanje kolekcije, događaj koji je godinama 'must' u svetu muškog stila. Scenografiju su upotpunili i automobili iz varošice Sant'Agata Bolognese

  TOD’S U BOJAMA SUPERAUTOMOBILA

  Iako je već u standardnom izdanju model Gommino prešao igricu, magija brenda Lamborghini učinila je svoje, pa su dizajneri ponovo pogodili u centar mete. 

  Tods Lambo III

  Dostupne u sedam boja, automobilske mokasine nasledile su legendarni, neprolazni dizajn, s nezaobilaznim gumenim „kramponima“ koji omogućavaju savršeni kontakt s komandama gasa i kočnice. Klasična silueta je, prema očekivanjima, zadržana, ali je dobila moderan twist

  Oslanjajući se na dizajn performantnih Lamborghini automobila, mokasine su dekorisane logotipom proizvođača iz regije Bolonja. 

  Tods Lambo I

  Za materijal je naravno odabrana fina, mekana koža s ručno izrađenim šavovima. Ona je po želji obojena u ekscentrične nijanse, po kojim je Lamborghini decenijama prepoznatljiv. Tako će se osim zicer crne, Tod’s x Lamborghini mokasine nuditi i u jarkoj nijansi žute, zelene i plave boje. 

  Tod's je prepoznatljive gumene „krampone“ naglasio kontrastnim bojama

  Za rasplet nije potrebna kristalna kugla. Pažljiva selekcija materijala, hand made izrada i imena brendova garantuju dve stvari – ekskluzivni imidž i visoku cenu od 650 evra

  BRUŠENA KOŽA

  Osim mokasina, nova kolaboracija je na sneakers scenu donela i uniseks retro patike, s detaljima od brušene kože. Tod’s logotip je utisnut na jeziku, dok čuveni štit brenda Automobili Lamborghini dekoriše belu kožu. Tradicija je nastavljena, pa je na peti vidljiv zaštitni znak brenda Tod’s.

  Tods

  Detalji su naglašeni koloritom zelene, žute i plave boje, nijansama koje su od 1963. u DNK lancu brenda Lamborghini.

  Cena je ponovo prava sitnica – par italijanskih patika može biti vaš za 690 evrića.

  Pažnja posvećena detaljima je impresivna, što je nit koja spaja obe kompanije

  Tod’s ističe da je ovo tek prvo poglavlje zajedničkog projekta, pa se uskoro može očekivati niz luksuznih kožnih aksesoara sa znakom bika.

  Foto: PROMO

  JOŠ GOTIVNIH PRIČA IZ SEKCIJE BURO.MEN POGLEDAJTE OVDE.

  Saznaj više:
  Povezani članci: