Pretraga

Hotel White je upravo renoviran. Novi enterijer spaja Mediteran i geometriju

Hotel White je upravo renoviran. Novi enterijer spaja Mediteran i geometriju

Tekst: BURO.

Kada je hotel White na južnoj obali ostrva Sao Migel na Azorima otvorio svoja vrata 2017. godine istakao se ne samo po izvrsnom gostoprimstvu, već i monohromatskoj šemi boja. Prošle zime, supružnici hotelijeri, Catarina i João Reis, odlučili su da je vreme da se hotel preuredi, a rezultat je očaravajući.

Hotel White je upravo renoviran. Novi enterijer spaja Mediteran i geometriju (фото 1)
Hotel White je upravo renoviran. Novi enterijer spaja Mediteran i geometriju (фото 2)

Daniela Franceschini, dizajnerka enterijera i kreativna direktorka Quiet studija, takođe vodilja ovog projekta inspirisala se onim što se nalazi izvan hotela. Budući da se ovo odmaralište nalazi na vrhu litice sa pogledom na okean, ona se opredelila za bele tonove, sa sivim i crnim nijansama koje su trebali da oslikaju vulkansko okruženje. Štaviše, celokupno iskustvo odsedanja u White hotelu je sada više prilagođeno vulkanskoj prirodi ostrva.

Hotel White je upravo renoviran. Novi enterijer spaja Mediteran i geometriju (фото 3)
Hotel White je upravo renoviran. Novi enterijer spaja Mediteran i geometriju (фото 4)

Vlasnici osećaju da je značaj mesta na kom se hotel nalazi ovim redizajnom produbljen i da gosti to itekako osećaju. Iako je originalna potpuno bela šema boja hotela izazivala umirujuću atmosferu, nedostajala mu je snažna veza sa zemljom, te je Daniela uvela crne tonove koji odražavaju vulkansku stenu na kojoj je objekat izgrađen. „Nema svetla bez tame ili belog bez crnog“ - njene su reči.

Hotel White je upravo renoviran. Novi enterijer spaja Mediteran i geometriju (фото 5)
Hotel White je upravo renoviran. Novi enterijer spaja Mediteran i geometriju (фото 6)

Tamnu sivu koristila je za podove i zidove, dok je nameštaj uglavnom crne boje i dodatno naglašava dominantnu belu. Ona je vodila računa da se oslobodi svega suvišnog, pazeći da sačuva sve originalne elemente prostora. U kombinaciji sa prirodnim tkaninama i tepisima toplih, zemljanih nijansi, renovirani enterijer hotela je obučen u najelegantnije odelo koje i dalje odaje utisak gostoprimljivosti. Savršena kombinacija!

Hotel White je upravo renoviran. Novi enterijer spaja Mediteran i geometriju (фото 7)
Hotel White je upravo renoviran. Novi enterijer spaja Mediteran i geometriju (фото 8)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor