Pretraga

Zidovi kao slikarsko platno: Pogledajte kako to radi Elvira Solana

Zidovi kao slikarsko platno: Pogledajte kako to radi Elvira Solana

Tekst: BURO.

Oduvek smo bili slabi na eklektične enterijere i smeli pristup u dizajnu. U saved folder pakujemo DIY trikove za redizajn, retro komade nameštaja, pozajmljujemo ideje iz najboljih svetskih hotelaružičasti zidovi su nam najednom fenomenalna ideja, ali pronašli smo nešto još bolje - zidove koji služe kao slikarsko platno. 

Zidovi kao slikarsko platno: Pogledajte kako to radi Elvira Solana (фото 1)
Zidovi kao slikarsko platno: Pogledajte kako to radi Elvira Solana (фото 2)

Na radaru nam se našla Elvira Solana, španska arhitektinja i slikarka čiji je osnovni postulat rada - promena percepcije doma - koju je demonstrirala u svom životnom prostoru. Nedavno je svom stanu dala ono što naziva „virtuelnim proširenjem“, koristeći poteze četkicom kako bi dodala iluziju zavesa, terase sa pogledom na okean i još jedne sobe.

Zidovi kao slikarsko platno: Pogledajte kako to radi Elvira Solana (фото 3)
Zidovi kao slikarsko platno: Pogledajte kako to radi Elvira Solana (фото 4)

Radeći kao arhitektinja, 2008. suočila se sa ekonomskom krizom koja ju je navela da proba nešto novo. Ne seća se kada je tačno počela da slika po zidovima, ali zna da joj je papir naspram ideja bio mali, te se okrenula zidovima i stvorila od njih platno.

Zidovi kao slikarsko platno: Pogledajte kako to radi Elvira Solana (фото 5)

Počela je da se poigrava sa idejom kako dvodimenzionalne slike mogu da promene razumevanje trodimenzionalnih enterijera. „U svetu koji ima toliko problema, moramo razmišljati o načinima transformacije arhitekture bez razbijanja zidova“, objašnjava ona. "To je ono što želim da uradim - stvorim nešto novo bez stvaranja nečeg novog."

Zidovi kao slikarsko platno: Pogledajte kako to radi Elvira Solana (фото 6)
Zidovi kao slikarsko platno: Pogledajte kako to radi Elvira Solana (фото 7)

U periodu pandemije, kada su svi počeli da preispituju prostor u kom žive, Elvira se zapitala kako svoj dom može da transformiše uz pomoć četkice. Od dnevne do spavaće sobe, ona slika murale čak i u kupatilu, a iako se na prvu može učiniti da je to suluda ideja, rezultat je apsolutno fenomenalan. Razmišljamo da krenemo sa nečim jednostavnijim, ali definitivno usvajamo slikanje zidova kao sledeću ideju za redizajn enterijera.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor